marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEMinisterul Polonez de Externe: Comisia Europeană foloseşte argumente artificiale pentru a justifica...

Ministerul Polonez de Externe: Comisia Europeană foloseşte argumente artificiale pentru a justifica aplicarea condiționalității statului de drept împotriva Ungariei

Comisia Europeană (CE) folosește argumente artificiale pentru a justifica aplicarea condiționalităţii statului de drept împotriva Ungariei, scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar, a declarat Piotr Wawrzyk, ministrul adjunct de externe polonez, într-un interviu publicat marți, conform Hirado.

Wawrzyk a dat o declarație agenției de presă PAP în legătură cu propunerea Comisiei Europene de a suspenda o parte din fondurile de coeziune datorate Ungariei, din cauza îngrijorărilor legate de proasta gestionare a fondurilor UE.

La întrebarea adresată de agenția de știri PAP, dacă consideră că aceste îngrijorări sunt justificate, Wawrzyk a răspuns că motivele care stau la baza propunerii „cu siguranță nu sunt motivele descrise de CE“, deoarece organismul de la Bruxelles nu inițiază proceduri similare împotriva altor state membre, în cazul în care CE raportează că există într-adevăr probleme grave de corupție în utilizarea fondurilor UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Deci, vedem că avem de-a face cu un fel de argumente artificiale“, a remarcat diplomatul polonez.

La întrebarea, care este adevăratul scop al Comisiei Europene, Wawrzyk a declarat următoarele: „la fel ca în cazul acțiunii împotriva Poloniei, scopul lor este de a înlocui guvernul ungar”. Comisiei “nu-i plac anumite guverne pentru că nu împărtășesc opiniile aşa-numitului curent european majoritar“, a explicat acesta.

Prin urmare, Comisia „folosește diverse trucuri juridice“ în încercarea de a înlocui aceste guverne, a declarat Wawrzyk, adăugând că „această procedură, până acum, practic, nu a dat rezultate“.

Întrebat dacă Ungaria va pierde într-adevăr fonduri europene, ministrul adjunct de externe polonez a afirmat că CE va încerca cu siguranță să dea un exemplu de descurajare pentru guvernele care nu îi urmează politica.

Dar, Polonia „cu siguranță nu poate susține astfel de soluții“, a subliniat Wawrzyk.

Și premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat, duminică, că Polonia se va opune cu fermitate ca instituțiile europene să priveze Ungaria de fondurile UE.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate