luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEMinisterul Educației susține accesul studenților la credite BEI fără comisioane, date de...

Ministerul Educației susține accesul studenților la credite BEI fără comisioane, date de Uniunea Europeană pentru a facilita studiul în universitățile românești

Ministerul Educației susține accesul studenților la credite acordate de BEI – garanții acordate de Banca Europeană de Investiții cu sprijinul Comisiei Europene, fără taxe și comisioane – pentru a facilita studiul în universitățile românești, a transmis, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

„Temele de discuție au vizat programele de investiții ale BEI, respectiv schema de împrumuturi pentru studenți și programul de investiții pentru universitățile din România. Programul de garantare a schemei de împrumuturi pentru studenți, prezentat de echipa Fondului European de Investiții (FEI), divizie a BEI, vizează îmbunătățirea accesului la educație și beneficiază de fonduri europene prin programul Invest EU.

Programul se aplică prin parteneriate încheiate exclusiv de universități sau grupuri de universități cu FEI și vizează sprijinirea studenților pentru a studia în universități din țara noastră. De acest program pot beneficia atât tineri din România, cât și din alte state UE sau non-UE. Prin grupul-țintă vizat, programul propus poate constitui un factor relevant pentru dinamizarea procesului de internaționalizare a universităților din România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În a doua jumătate a anului 2022 va fi lansat un nou program de investiții adresat universităților, cu un buget de până la 150 milioane euro. Proiectele ce urmează să fie finanțate în cadrul acestui program vizează construcția, extinderea, renovarea și reabilitarea infrastructurii universitare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dialogul va continua la nivel tehnic, iar Ministerul Educației susține toate inițiativele care contribuie la dezvoltarea învățământului superior și asigură sprijin studenților”, a scris Cîmpeanu, pe facebook.

Programul de investiții al BEI pentru universități, aflat în implementare, are un buget de 100 milioane euro și se derulează pe baza acordurilor de împrumuturi încheiate de BEI cu Universitatea Politehnica din București (2019), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (2020), Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (2020) și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2022). În prezent, se află în evaluare aplicația depusă de Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul a primit o delegație a BEI, condusă de vicepreședintele Christian Kettel Thomsen. La întâlnire, organizată în format hibrid, au fost participat rectori și membri ai echipelor de conducere a 30 de universități din România, dar și reprezentanți ai Uniunii Studenților.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate