ACTUALITATEMii de persoane au participat la un marș anti-restricții în Polonia: „Din...

Mii de persoane au participat la un marș anti-restricții în Polonia: „Din ‘grija’ pentru sănătatea noastră, vreți să ne distrugeți viețile?”

Mii de persoane au participat la un protest împotriva restricțiilor, desfășurat la Varșovia exact în ziua în care noi măsuri restrictive au fost introduse în Polonia, informează RMF24.

Organizatorii au spus că scopul lor este să exprime opoziția „forțelor politice și finaciare globale” care folosesc pandemia ca un mijloc „de a genera frica și panica”, pentru a introduce „restricții nelegale și nejustificate științific”, care vor „construi un stat totalitar”, precizează sursa citată.

Protestatarii au reclamat faptul că măsurile luate împotriva coronavirusului „distrug în mod nenecesar companiile și economia”. Aceste proteste au apărut prima dată în timpul carantinei dure impusă în primăvară, când s-a cerut susținerea pentru întreprinzătorii privați dar au evoluat în demonstrații mult mia largi. Proteste au avut loc și pe 10 octombrie și în septembrie.

Participanții la protest nu au purtat măști și nu au păstrat distanța impusă de autorități, așa cum cer măsurile impuse de autorități.

Manifestanții aveau semne pe care scria „Opriți plandemia. Destul cu minciunile” și „Covid: Fake News”. Un alt mesaj a fost „Din ‘grija’ pentru sănătătea noastră, vreți să ne distrugeți viețile”?

Oamenii au scandat și împotriva partidului de guvernământ.

Poliția a intervenit în forță după ce a anunțat că manifestarea este ilegală, aruncând gaze lacrimogene în manifestanți pentru a dispersa participanții.

Evenimentul a fost intitulat „Marșul internațional al Libertății” și a avut loc simultant cu alte asemenea evenimente de pe mapamond.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat că este pozitiv cu noul coronavirus.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...