vineri, decembrie 8, 2023
ACTUALITATEMii de persoane au participat la un marș anti-restricții în Polonia: „Din...

Mii de persoane au participat la un marș anti-restricții în Polonia: „Din ‘grija’ pentru sănătatea noastră, vreți să ne distrugeți viețile?”

Mii de persoane au participat la un protest împotriva restricțiilor, desfășurat la Varșovia exact în ziua în care noi măsuri restrictive au fost introduse în Polonia, informează RMF24.

Organizatorii au spus că scopul lor este să exprime opoziția „forțelor politice și finaciare globale” care folosesc pandemia ca un mijloc „de a genera frica și panica”, pentru a introduce „restricții nelegale și nejustificate științific”, care vor „construi un stat totalitar”, precizează sursa citată.

Protestatarii au reclamat faptul că măsurile luate împotriva coronavirusului „distrug în mod nenecesar companiile și economia”. Aceste proteste au apărut prima dată în timpul carantinei dure impusă în primăvară, când s-a cerut susținerea pentru întreprinzătorii privați dar au evoluat în demonstrații mult mia largi. Proteste au avut loc și pe 10 octombrie și în septembrie.

Participanții la protest nu au purtat măști și nu au păstrat distanța impusă de autorități, așa cum cer măsurile impuse de autorități.

Manifestanții aveau semne pe care scria „Opriți plandemia. Destul cu minciunile” și „Covid: Fake News”. Un alt mesaj a fost „Din ‘grija’ pentru sănătătea noastră, vreți să ne distrugeți viețile”?

Oamenii au scandat și împotriva partidului de guvernământ.

Poliția a intervenit în forță după ce a anunțat că manifestarea este ilegală, aruncând gaze lacrimogene în manifestanți pentru a dispersa participanții.

Evenimentul a fost intitulat „Marșul internațional al Libertății” și a avut loc simultant cu alte asemenea evenimente de pe mapamond.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat că este pozitiv cu noul coronavirus.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE