ACTUALITATESchizofrenica comunicare oficială privind începerea școlii

Schizofrenica comunicare oficială privind începerea școlii

Ghiduri oficiale prin care este îngrădită libertatea fiecărui elev ajuns în școală și despre care la câteva ore distanță de la publicare aflăm că sunt doar niște recomandări care urmează sau nu să fie aprobate prin ordin de ministru.

Declarații pe propria răspundere semnate de părinți privind sănătatea copiilor, considerate vitale de către autorități la data publicării și anulate după câteva zile, fără nicio explicație.

Discursuri oficiale privind teama nejustificată a părinților care nu au curaj să-și trimită copiii la școală din cauza unui virus care la copii „declanșează forme ușoare ale bolii”, paralel cu țintuirea elevilor la clasă între pereți de plexiglas și cu mască la gură.

Impunerea obligativității măștii începând cu vârsta de 5 ani, existând posibilitatea ca într-o grupă mare, de exemplu, colectivul să fie format de preșcolari mai mari de 5 ani, cu mască, și mai mici de 5 ani, fără mască.

Lipsa de predictibilitate și adoptarea normelor de pe o zi pe altă, fără consultări publice și informarea părților implicate, cum este cazul after school-urilor private care nu mai pot funcționa în acest an școlar.

Nu, nu de viruși se tem părinții, și de incapacitatea autorităților de a gestiona coerent această situație deosebită, cu care ne confruntăm cu toții și care a ținut copiii departe de școală de mai bine de jumătate de an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite