ACTUALITATEA murit actorul român Boris Petroff

A murit actorul român Boris Petroff

Actorul român Boris Petroff (cu numele de botez „Dumitru”) a murit joi la vârsta de 82 de ani, informează UNITER. Artistul dintr-o generație cu Florin Piersic a jucat în numeroase spectacole de teatru și ecranizări (scurtmetraje și lungmetraje).

„Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, scrie Uniunea Teatrală din România.

Născut la 4 noiembrie 1939 în București, face primele clase la școala din cartierul Ion Creangă, apoi clasele V-VII la Școala Colentina. Pleacă la Galați și termină Liceul Militar de Marină în 1956. Intră la Școala Militară Superioară de Marină și trece în rezervă în 1958, cu gradul de sublocotenent.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 1960 își începe studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” (azi, UNATC), pe care le termină în 1964, când este angajat la Teatrul de Stat Oradea.

Din 1966 până în 1974 face parte din trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Merge, pe urmă, în București și până în 2009 joacă pe scenele teatrelor „Ion Creangă”, „Nottara” și cel evreiesc de stat.

Se retrage în Moroieni (Dâmbovița), unde a mai colaborat cu Teatrul „Tony Bulandra”, din Târgoviște.

A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori, potrivit HotNews.

Rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...