ACTUALITATEȘcolile engleze nu impun măști de protecție sau teste Covid

Școlile engleze nu impun măști de protecție sau teste Covid

Ministrul Educației al Angliei a declarat ieri că testările Covid (două pe săptămână) și măștile de protecție nu vor fi obligatorii la școală, acestea fiind, însă, recomandate de Guvern, informează itv News.

„Recomandăm foarte tare folosirea măștilor în sălile de clasă și școli, cu precădere când nu se pot lua măsuri de distanțare socială în acea clasă. Este o măsură suplimentară pentru a reduce riscul de transmisie [a virusului] în școli, pe lângă igienă, ventilație și așa mai departe, și aceasta fiind o altă măsură ce este recomandată.”, a precizat ministrul, în cadrul emisiunii Good Morning Britain.

Evoluția infectărilor zilnice cu Covid în Regatul Unit:

Un sondaj realizat de HAPPEN și prezentat de The Conversation relevă faptul că deschiderea școlilor este necesară, esențială atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Au participat 211 instituții de învățământ din Anglia, după ce în Scoția și Irlanda de Nord începuseră școlile la momentul publicării concluziilor sondajului (27 august 2020). O profesoară participantă la acest studiu, a remarcat faptul că, odată cu revenirea în bănci, elevii vor avea nevoie de un timp de a se „reeduca” în spiritul muncii școlărești obișnuite, de a se reobișnui cu ritmul și cu forma de predare. Din păcate, forma de învățământ online este asimilată de copii ca fiind o normalitate, în special de cei din clasele primare. Mulți copii „nu au avut norocul”, nu au percepția școlarizării normale, firești.

„Au venit înapoi la școală obosiți. Le-a fost greu să se concentreze. Unii nu sunt obișnuiți să respecte reguli acasă, astfel urmarea regulilor școlii va fi dificilă și, prin urmare, se va ajunge la caractere eruptive.”

Anglia se află în carantină, în schimb, Guvernul de la Londra plănuiește să deschidă școlile în data de 8 martie 2021.

În România, măștile sunt obligatorii în școli, inclusiv la ora de sport efectuate în interior.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...