EDUCAȚIEMinistrul Sorin Cîmpeanu spune că masca nu trebuie să fie purtată de...

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că masca nu trebuie să fie purtată de copii în timpul orei de educație fizică

Ministerul Educației susține varianta ca masca de protecție sanitară să nu fie purtată de către elevi în timpul orelor de educație fizică, mergând pe modelul practicat de Luxemburg, a declarat, miercuri, Ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că, în cursul dimineții, a solicitat o situație cu privire la practicile europene referitoare la purtarea măștii de către elevi în timpul orelor de educație fizică.

„În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spatii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se derulează activitățile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activitățile fizice la vestiare”, a explicat Ministrul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Sorin Cîmpeanu analizează o informare de la Bruxelles despre purtarea măștii la ora de sport.

„Informarea este oficială, venită de la reprezentanții de la Bruxelles, cu date din surse deschise. (…) Spre exemplu, precum în Luxemburg, portul măștii este obligatoriu, dar de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educație fizică, nu şi în timpul orelor de educație fizică. Vom avea şi punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitatea medicină sportivă sunt cei mai în măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă”, a precizat Ministrul.

Ministrul Cîmpeanu a precizat și cu altă ocazie că nu a susținut purtarea măștii de către copii în timpul orelor de sport, dar a cedat în fața presiunilor Ministrului Sănătății.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...