vineri, octombrie 11, 2024
ACTUALITATEMihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru incitare la „violență împotriva...

Mihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru incitare la „violență împotriva femeilor“. Cristian Jura: Eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmații discriminatorii sau care aduc atingere demnității

Mihai Bendeac a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a filmat, în luna iulie a anului trecut, un spot publicitar pentru un vin care îi poartă semnătura, „Jurnalul unui burlac“.

Reclama a fost controversată de la bun început, considerându-se că a fost vorba despre asocierea dintre vin, o scenă de amor și ceea ce ar fi putut fi încadrat ca incitare la violență împotriva femeilor. După opt luni, CNCD s-a autosesizat, iar miercuri 16 noiembrie s-a decis sancționarea lui Mihai Bendeac.

Cristian Jura, secretar de stat și membru al CNCD, a vorbit despre motivele care au dus la amendarea actorului. Acesta a spus că videoclipul în cauză „creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

”Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc”, a declarat secretarul de stat Cristian Jura pentru Gândul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. CNCD este o institutíe neconstitutionala si abuziva, dar Bendeac are ce merita pentru ca el a ajutat sistemul sa se legitimeze. As vrea sa citeasca Mihai Bendeac randurile astea si sa inteleaga ca asta a ales la referendum ul pentru familie, a legitimat politica corecta si represiunea majoritatii de catre minoritati autoimputernicite si discriminate pozitiv de catre stat care devine stat politienesc ce amendeaza un creator de continut pentru agresiuni inventate si percepute. adica pentru libertatea de exprimare care include dreptul de a leza pe altii.
    Sa mai observati ca sistemul este nedrept caci ei protejeaza psihopatii care isi bat joc de preoti, de Biserica si de credinciosii care merg la pelerinaj, insa amendeaza un om care face un banc despre homosexuali care se definesc prin sexul anal gretos

    asa ca rand pe rand toti influensarii astia care au facut jocul multimii sunt linsati de multime pentru ca nu inteleg ca o natiune libera ar trebui sa desfiinteze CNCD ul , institutie parazitara bugetivora, care toaca zeci de milioane de euro platind acesti securisti cenzoriali abuzivi

  2. Încercând să mă lămuresc, am dat peste o altă perlă de-a lui, de unde înclin să cred că și asta la care se face aluzie aici este de același calibru. Ce zice Bendeac: „Nu cred în ideea de religie. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o «greșeală» a cuiva… Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad“.

  3. Dar spuneți măcar textul reclamei, altfel cum să apreciem? Despre ce e vorba aici? Pe același tipar, puteți publica articole despre politicieni care au spus ceva, dar fără să menționați ce!

      • Una e să fii sincer, cu totul altceva să ai dreptate. Toți mitocanii sunt sinceri în mitocănia lor și se laudă cu asta, dar încetează de a mai fi sinceri când au un interes. Acum însă nu știu exact ce a spus el, din moment ce nu se arată nimic clar în acest articol, ci numai că a fost amendat. Însă în principiu nu e o calitate extraordinară să fii sincer, ci este cu adevărat important să fii onest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE