miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEMihai Neamțu, sancționat de CNCD pentru că l-ar fi discriminat pe Raed...

Mihai Neamțu, sancționat de CNCD pentru că l-ar fi discriminat pe Raed Arafat. Scriitorul, pedepsit pentru că a spus despre șeful DSU că nu vorbește corect limba română

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a fost sancționat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-ar fi discriminat pe șeful DSU, Raed Arafat.

Neamțu a spus despre Arafat că nu vorbește corect limba română, ceea ce, în opinia CNCD ar constitui discriminare.

„Afirmațiile: „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbe ște corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Se sancționează autorul declarației domnul Neamțu Mihail cu avertisment contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi.”, a sunat verdictul CNCD, care l-a sancționat pe Neamțu cu avertisment contravențional.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În replică, Neamțu a spus că CNCD este o instituție inutilă care „parazitează bugetul de Stat” și lansează o nouă provocare către Arafat, despre care punctează că este ”obsedat de putere, control și bani, ahtiat după funcții, imagine și notorietatea facilă” și că ”s-a situat mereu deasupra legii”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Nu limba pocită mă întristează la Raed Arafat, ci gândirea lui otrăvită, lipsită de umanitate. Obsedat de putere, control și bani, ahtiat după funcții, imagine și notorietatea facilă (plătită din taxele poporului român), dl. Arafat s-a situat mereu deasupra legii.

Nicio nenorocire sau oroare de proporții, de la „Colectiv” până la miile de morți din ATI pe timp de pandemie, n-a fost suficientă pentru ca onor Comandantul suprem al achizițiilor publice (și directe) să părăsească Sistemul medical din România.

Disprețuitor al Constituției țării noastre, acest socialist impenitent și „factotum” infailibil, dirijist și intervenționist incurabil, birocratul-satrap care a scos noaptea în stradă bolnavii de oase ai Spitalului Foișor, bărbatul lipsit de onoare sau demnitate se dă lovit în aripioară.

Și ce face? Merge cu jalba-n proțap la CNCD (altă instituție inutilă care parazitează bugetul de Stat). În loc să răspundă curajos celor care-l acuză de impostură și incompetență, Arafat — omul structurilor transpartinice — a cerut ca eu, biet scriitor, să fiu amendat cu vreo 5000 lei nu pentru vreo faptă penală, ci pentru niște banale opinii. M-am ales doar cu avertisment…

Mă aștept să trecem curând — inspirați de luminosul model al democrațiilor din Orientul Mijlociu — la pedepsirea gândurilor din somn. Răutatea și prostia n-au limbă, etnie sau culoare a pielii. Sursa păcatului e doar o inimă întunecată.”, precizează Mihail Neamțu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. O instituție parazitară, bugetivoră, care functionează ca tribunal paralel al ideilor și opiniilor se dovedește in plus si abuziv

    Mihai Neamtu n-a zis nimic neadevărat, are dreptul la o opinie care n-are cum să fie calificată nicicum de niște nulități politice plantat4e in sinecuri. Asta e germene de dictatură, politia limbajului, acești securiști sunt recrutați dintre minoritari ca Astalos și stângiști care au o meserie de oengist plătit să vâneze adversari politici.

    cine nu se trezește că această institutie e abuzivă, va merita noi si noi dictaturi ca cea trăită recent. â

    o bună ocazie pentru CNCD de a dovedit că sunt contra discriminării a fost să militeze contra certificatului fascist de segregare. Atunci au declarat să sprijină certificatul de discriminare. Adică sprijină cea mai mare discriminare reală a milioane de oameni , niște securiști plătiti să vaneze discriminări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate