marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEMedicii români vor ca obezitatea să fie declarată boală cronică. Până în...

Medicii români vor ca obezitatea să fie declarată boală cronică. Până în 2030, România ar putea avea o jumătate de milion de copii obezi

Autoritățile din România se arată îngrijorate de numărul persoanelor care se confruntă cu obezitatea. Astfel, a fost lansată „Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității”, structură care a cerut ca această boală să fie declarată cronică, pentru a le oferi oamenilor mai multe instrumente de prevenție, tratament, relatează Hotnews.

Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității a fost lansată în prezența autorităților din domeniul sănătății, membrilor Parlamentului, reprezentanților celor mai importante societăți medicale cu competențe în domeniul obezității și a asociațiilor de pacienți.

Potrivit ultimelor date ale medicilor endocrinologi, până în 2030, România va avea peste 490.000 de copii cu obezitate. Țara noastră are 7/10 scor de risc în ceea ce privește creșterea obezității la copii până în 2030 (de la 8,3% în 2016 până la 20,1% în 2030).

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media. 

Medicii spun că românii nu conștientizează consecințele pe care le are obezitatea, stilul de viață nesănătos. Ei susțin că românii nici măcar nu se gândesc că sunt bolnavi, dacă sunt grași, iar acest lucru trebuie schimbat prin politici de prevenție, de control și de tratament.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Obezitatea este o boală, care trebuie tratată ca atare și discutată cu medicul. Așa cum nu ne tratăm singuri de hipertensiune sau alte boli, la fel nu ar trebui să ne tratăm singuri de obezitate”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, notează sursa precizată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Astfel, urmează să se dezvolte un Program Național privind controlul obezității, prin care pacientul să fie ghidat și să primească tratament corespunzător, dacă este necesar.

 

 

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Interesant interesul crescut pentru copii obezi! O sa spuna ca mananca prea mult si ca atare vor ajunge unde vrea greatreset. Reducerea populatiei prin infometare. Ma chiar miram sa fie interesati de probleme concrete care necesita studiu si tratament. Aici doar reducem alimentele si totul e ok. Ce medici priceputi, aserviti sistemului avem! In viitor o sa tratam boli cronice cum ar fi mancatul excesiv, bautul de apa excesiv, respiratul de aer excesiv…..etc.

  2. atentie la exprimare, nu medicii romani cer, ci politrucii care-si zic medici, Medicii doar isi fac meseria nu au timp de latrat prin media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE