ACTUALITATEMediafax: Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Mediafax: Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Prezentatoarea BBC, Lisa Shaw, a murit din cauza vaccinului anti-Covid, a concluzionat medicul legist care a investigat cazul, informează Mediafax.

Lisa Shaw, angajată a stației BBC Radio Newcastle, a murit la spitalul Royal Victoria în luna mai, la aproximativ trei săptămâni după prima doză a vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford în colaborare cu AstraZeneca, după cum informa R3media la vremea respectivă.

Shaw, în vârstă de 44 de ani, a fost internată cu dureri de cap, iar medicii au descoperit că suferise o hemoragie cerebrală.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Lisa a murit din cauza complicaţiilor apărute în urma vaccinării cu AstraZeneca”, spune Karen Dilks, medical legist principal din Newcastle, relatează sursa citată.

Shaw a început să se plângă de dureri de cap la câteva zile după vaccinare. A ajuns la un spital din Durham, unde medicii au descoperit că a dezvoltat cheaguri de sânge.

A fost transferată apoi la infirmeria Victoria Royal, unde a primit o serie de tratamente, dar, în ciuda eforturilor, a murit pe 21 mai.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Pe baza informațiilor clinice disponibile, pare a fi cea mai probabilă explicaţie”, spune el.

Moartea lui Shaw a avut loc la câteva săptămâni după ce grupul consultativ din Marea Britanie a restricționat utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, după ce au fost raportate mai multe cazuri de apariţie a cheagurilor de sânge după vaccinare. O serie de alte ţări au impus restricţii similare sau au suspendat în totalitate utilizarea vaccinului.

haw a primit prima doză a vaccinului pe 29 aprilie 2021. Ulterior a dezvoltat o tromboză indusă de vaccin şi trombocitopenie – o complicaţie rară şi agresivă asociată cu vaccinul AstraZeneca, care a fost cauza principală a deceselor.

Moartea iubitei noastre Lisa a lăsat un gol teribil în familia noastră şi în viaţa noastră”, spune familia prezentatoarei într-un comunicat.

„A fost cea mai minunată soţie, mamă, fiică, soră şi prietenă. Am spus tot ce vrem să spunem public în acest moment şi cerem să ne fie respectată intimitatea”, scrie Mediafax.

Potrivit autorităţii medicale britanice, au fost raportate 332 de cazuri şi 58 de decese după administrarea a 35 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca în Marea Britanie, menționează sursa citată.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate