ACTUALITATEMediafax: Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Mediafax: Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Prezentatoarea BBC, Lisa Shaw, a murit din cauza vaccinului anti-Covid, a concluzionat medicul legist care a investigat cazul, informează Mediafax.

Lisa Shaw, angajată a stației BBC Radio Newcastle, a murit la spitalul Royal Victoria în luna mai, la aproximativ trei săptămâni după prima doză a vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford în colaborare cu AstraZeneca, după cum informa R3media la vremea respectivă.

Shaw, în vârstă de 44 de ani, a fost internată cu dureri de cap, iar medicii au descoperit că suferise o hemoragie cerebrală.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Lisa a murit din cauza complicaţiilor apărute în urma vaccinării cu AstraZeneca”, spune Karen Dilks, medical legist principal din Newcastle, relatează sursa citată.

Shaw a început să se plângă de dureri de cap la câteva zile după vaccinare. A ajuns la un spital din Durham, unde medicii au descoperit că a dezvoltat cheaguri de sânge.

A fost transferată apoi la infirmeria Victoria Royal, unde a primit o serie de tratamente, dar, în ciuda eforturilor, a murit pe 21 mai.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Pe baza informațiilor clinice disponibile, pare a fi cea mai probabilă explicaţie”, spune el.

Moartea lui Shaw a avut loc la câteva săptămâni după ce grupul consultativ din Marea Britanie a restricționat utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, după ce au fost raportate mai multe cazuri de apariţie a cheagurilor de sânge după vaccinare. O serie de alte ţări au impus restricţii similare sau au suspendat în totalitate utilizarea vaccinului.

haw a primit prima doză a vaccinului pe 29 aprilie 2021. Ulterior a dezvoltat o tromboză indusă de vaccin şi trombocitopenie – o complicaţie rară şi agresivă asociată cu vaccinul AstraZeneca, care a fost cauza principală a deceselor.

Moartea iubitei noastre Lisa a lăsat un gol teribil în familia noastră şi în viaţa noastră”, spune familia prezentatoarei într-un comunicat.

„A fost cea mai minunată soţie, mamă, fiică, soră şi prietenă. Am spus tot ce vrem să spunem public în acest moment şi cerem să ne fie respectată intimitatea”, scrie Mediafax.

Potrivit autorităţii medicale britanice, au fost raportate 332 de cazuri şi 58 de decese după administrarea a 35 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca în Marea Britanie, menționează sursa citată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...