joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEO universitate din Marea Britanie a eliminat-o pe scriitoarea Jane Austen din...

O universitate din Marea Britanie a eliminat-o pe scriitoarea Jane Austen din curriculă și au înlocuit-o cu autoare care scrie despre „afro-americani”. Profesorii consideră că prin această decizie se va combate „discriminarea”

O univeristate din Marea Britanie a luat o decizie fără precedent. A decis eliminarea unui curs de literatură despre celebra scriitoare Jane Austen și l-a înlocuit cu cel al scriitoarei Toni Morrison, care scrie despre afro-americani, informează edupedu.ro, care citează The Telegrapf.

Astfel, studenții  vor aprofunda conceptele de „diferența rasială și teoria rasei” și „gen și sexualitate”. Conducerea univeristății din Marea Britanie a decis ca bibliografia recomandată studenților  să fie marcată corespunzător pentru „limbaj colonialist”, notează sursa menționată.

Profesorii susțin că este timpul ca mediul universitar să se adapteze la realitatea zilelor noastre, când oamenii nu mai pot privi „tabu” teme precum sclavie, violență, rasism, sexism și probleme legate de reprezentarea genului, clasei, rasă și sănătate mintală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În vara anului 2021, Disney a luat o decizie care a stârnit controverse. Actrița metisă Rachel Zegler a interpretat-o, pentru prima dată, pe „Albă ca Zăpada” în versiunea live a acestui cunoscut desen animat. Oficialii Disney și-au motivat decizia prin nevoia de a combate discriminarea. Ei susțin că au fost acuzați, ani la rând, de folosirea actorilor „albi” în detrimentul celor de culoare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tot pentru combaterea discriminării, Walt Disney, a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, precum „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” sau „Peter Pan”, pentru a nu lăsa loc interpretărilor, prejudecăților rasiale.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. “Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă. ” Asta e prima propozitie din carte iar in ziua de azi nu mai este nici adevarata nici universala. Daca traia in ziua de azi ar fi fost cosmarul feministelor si viceversa.

  2. E Cancel culture făcută cu imbecili de serviciu. nici măcar nu se știe care-s tăntălăi și ce universitate care au eliminat scriitoarea?

  3. Cine spuneați că sunt comuniștii care au făcut asta ? Că ai noștri sigur nu: mama de la ei a cumpărat „Mândrie și Prejudecată”. 5-10 lei, așa ceva. Biblioteca Pentru Toți – cred.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE