marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEScandal în Marea Britanie. Guvernul scoțian este acuzat că a redus efectiv...

Scandal în Marea Britanie. Guvernul scoțian este acuzat că a redus efectiv vârsta de consimțământ la 13 ani. Biserica Catolică: Se subminează legile privind protecția copilului

Partidul Național Scoțian (SNP) a fost informat de susținătorii familiei și de Biserica Catolică că cele mai recente îndrumări sexuale riscă să reducă efectiv vârsta de consimțământ în întreaga țară la doar 13 ani.

Îndrumările susținute de guvern recomandă ofițerilor de poliție, profesorilor și asistenților sociali să respecte confidențialitatea copilului și să nu informeze părinții dacă află că un copil este activ sexual înainte de vârsta de 16 ani.

Conform noilor instrucțiuni, copiii cu vârste între 13 și 16 ani care recunosc că fac sex, dar consideră că fac parte dintr-o „relație sigură și respectuoasă reciproc”, ar trebui să beneficieze de respect al intimității. Numai în cazurile în care există dovezi ale unui abuz de putere, îngrijire sau constrângere, autoritățile locale vor fi obligate să dezvăluie părinților activitatea sexuală a copilului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Dacă activitatea sexuală are loc/a avut loc într-o relație sigură și bazată pe respect, atunci confidențialitatea ar trebui în general menținută. Faptele și circumstanțele fiecărui caz trebuie analizate cu atenție înainte de a decide dacă interesul public favorizează dezvăluirea informațiilor confidențiale.”, se arată în ghid.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Dorințele și sentimentele copilului trebuie să fie ascultate și luate în considerare. Motivele deciziilor luate (de exemplu, în legătură cu schimbul de informații) trebuie înregistrate”, mai scrie în ghid.

Noile recomandări i-au înfuriat pe susținătorii familiei și organizațiile religioase, care au acuzat guvernul SNP al lui Nicola Sturgeon că a redus efectiv vârsta de consimțământ a țării de la 16 la 13 ani.

Politicianul britanic George Galloway a postat pe Twitter: „Cum putem avea două vârste diferite de consimțământ pentru sex într-o țară? Prin reducerea la 13 ani a vârstei la care școlile scoțiene nu trebuie să informeze părinții dacă află că tinerii fac sex. Au scris Carta pedofilului!”

„Este efectiv o carte pentru sexul minorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Family Education Trust pentru Mail on Sunday. „Întregul accent pus pe confidențialitate arată puțin respect față de părinți, care sunt principalii tutori legali.”

Un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice a mers mai departe, acuzând guvernul scoțian de „faliment moral” și subminarea legilor privind protecția copilului.

Un purtător de cuvânt al SNP a apărat ghidul actualizat, reiterând angajamentul guvernului față de vârsta legală actuală a consimțământului, așa cum este subliniat în Actul privind infracțiunile sexuale (Scoția) din 2009.

„Legea continuă să precizeze că societatea nu încurajează relațiile sexuale la tinerii sub 16 ani”, a spus guvernul ca răspuns. „Totuși, nu rezultă că există preocupări legate de protecția copilului în toate cazurile”, a adăugat acesta, indicând că acele cazuri care depășesc cerința de confidențialitate trebuie să fie „justificate și proporționale”, conform Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate