vineri, martie 1, 2024
OPINIIDragi panicoși, nu vă mai faceți că nu înțelegeți despre ce e...

Dragi panicoși, nu vă mai faceți că nu înțelegeți despre ce e vorba

1. Nu contestă aproape nimeni că există un virus de tip corona care POATE produce (dar nu produce automat sau întotdeauna) efecte grave asupra sănătății și chiar moartea unor pacienți (dar NU ATÂT DE MULȚI). Dar nu văd unde e surpriza. Chiar nu știați că lumea moare datorită unor boli? Nu știați că gripă aia banală produce și ea sute de mii de victime anual, și asta de sute sau mii de ani încoace? Va trebuie raportări zilnice la TV că să luați în serios bolile și să vă protejați? GARANTAT că orice boală pare mult mai gravă dacă în fiecare zi, pe toate posturile TV, s-ar raporta numărul celor ce se îmbolnăvesc de ea și ajung să moară din cauza ei. Doar că până la COVID nimeni nu a făcut-o, și de aia COVID-ul asta a ajuns să fie mai important că orice altă problema mondială.

2. „Fiecare viață e importantă”. Sigur că da. De acord. Interesant este doar că ați aflat abia acum. Sutele de mii sau milioanele de prunci nenăscuți, miile de cetățeni uciși în atentatele teroriste sau amărâții care au murit de foame, frig sau boli „obișnuite” contează și ei. Ce ați făcut că să îi salvați?

3. „Stați în casă, dacă va pasă”. Ei, aici e o problema. Statul în casă e mai periculos decât credeți. Leacul ajunge mai grav ca boala pe care încearcă să o trateze. Sedentarismul, panica, izolarea și reducerea activităților economice produc MULT MAI MULTE victime, atât pe termen scurt cât și pe termen lung decât acest virus. Dimpotrivă, activitatea, bucuria, socializarea, muncă, școală, hrana sănătoasă, prevenția v-ar ajuta să depășiți mult mai ușor o eventuală infectare, așa cum a fost cazul cu cei 99% din cei contaminați care s-au vindecat. Plus că evită sărăcia.

4. „Purtați masca, salvați vieți”. Poate. Dacă suntem în aglomerație și ne vine să tușim sau să strănutăm sau vorbim de aproape cu un alt semen, sunt de acord să purtăm masca, pentru a-l liniști pe celălalt. Dar atât. Să porți masca pe străzi și în parcuri când nu e nimeni pe lângă tine, numai că să îți arăți „solidaritatea”, este inutil. Ba chiar dăunător.

În consecință, stimați panicoși, noi ăștia, numiți în mod fals „negaționiști” nu disprețuim virusul, nu îi contestăm existența sau posibilele daune, dar considerăm că trăitul în frică și măsurile extreme luate de autorități fac mai mult rău decât bine. Asta e tot. Dacă vreți să stați de vorba cu noi, suntem aici.

Dar dacă numai căutați țapi ispășitori pentru a explică creșterea numărului de cazuri raportate sau motive pentru a va alimenta panicile, nu va putem ajuta. Pentru asta aveți presă oficială care va oferă exact ceea ce doriți, pentru că d-aia primește banii.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE