ACTUALITATEMarea Britanie | Adolescenții de 16-17 ani vor avea voie să se...

Marea Britanie | Adolescenții de 16-17 ani vor avea voie să se vaccineze chiar dacă părinții se opun

Adolescenții vor avea voie să treacă peste voința părinților pentru a fi vaccinați împotriva Covid 19, după ce oamenii de știință din Marea Britanie au schimbat direcția în ceea ce privește inocularea copiilor, relevă The Telegraph.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani vor avea ocazia să fie vaccinați în câteva săptămâni și voința lor va fi luată în considerare, chiar dacă părinții se vor opune. Decizia vine după ce Comitetul pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI) s-a răzgândit în această privință.

Profesorul Jonathan Van Tam, ofițerul șef medical adjunct, a spus în timpul unei conferințe de presă ținută la Downing Street că nu este „timp de pierdut” în vaccinarea adolescenților și a spus că ar fi fericit să își vaccineze copiii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vreau să procedăm cât mai repede posibil”, a spus el. „Sistemul Național de Sănătate (NHS) a fost tinut la curent cu ceea ce a fost deliberat de JCVI si a pregătit multiple permutații și opțiuni de multe saptamani si ma astept ca acest program sa inceapa intr-un numar foarte scurt de saptamani”, a continuat el.

Cu mai puțin de trei săptămâni în urmă, comitetul a declarat că beneficiile nu depășesc riscurile pentru tineri, excluzând „utilizarea de rutină a vaccinării universale a copiilor”.
Profesorul Wei Shen Lim, președintele Covid-19 pentru JCVI, a spus că, deși boala era de obicei ușoară sau asimptomatică la tineri, ar putea fi foarte neplăcută pentru unii, în special pentru tinerii de 16 și 17 ani. „Beneficiile sunt mai mari pentru copiii mai mari decât copiii mai mici”, a spus el.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Profesorul Wei Shen Lim, președintele JCVI, a spus că, deși boala este de obicei ușoară sau asimptomatică la tineri, ar putea fi foarte neplăcută pentru unii, în special pentru tinerii de 16 și 17 ani. „Beneficiile sunt mai mari pentru copiii mai mari decât copiii mai mici”, a spus el.

Prof Lim a adăugat că raportul risc / beneficiu nu s-a schimbat de la recomandările inițiale, dar a spus că acum au mai multă încredere că vaccinul este sigur pentru adolescenți. El a spus că JCVI planifică să publice în scurt timp dovezile pentru decizie.

„Este o certitudine a informației”, a spus el. „Nu doar în ceea ce privește echilibrul dintre daune și beneficii.

„Echilibrul este parțial dependent de numărul de persoane care sunt vaccinate”, a adăugat el. „Pe măsură ce săptămânile trec, mult mai multe persoane sunt vaccinate.

„Nu sunt date noi provenite din alte părți, ci o certitudine mai mare pe măsură ce mai multe informații sunt primite”, a continuat el.

Sub noua îndrumare, tinerilor de 16 și 17 ani li se va oferi o singură doză de Pfizer. Experții în vaccinare nu au stabilit încă termenul pentru momentul în care tinerii ar trebui să primească a doua doză și vor face recomandări suplimentare în următoarele săptămâni.

JCVI a spus că este încrezător că adolescenților li se va oferi o protecție de aproximativ 80% împotriva spitalizărilor după o primă doză.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT