duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEMacron, către Europa de Est, în al 12-lea ceas: Ar fi trebuit...

Macron, către Europa de Est, în al 12-lea ceas: Ar fi trebuit să vă ascultăm în privinţa Rusiei!

Emmanuel Macron, președintele Franței, a precizat, miercuri, că Franța ar fi trebuit să acorde mai multă atenție țărilor din Europa de Est cu privire la intențiile războinice ale Federației Ruse, înainte de invazia din Ucraina, scrie G4Media.

Acesta a abordat așa-numitul concept al Europei cu două viteze, al divizării dintre „Vechea Europă“ și „Noua Europă“, și a spus că nu ar fi trebuit să existe divergențe între țările UE cu privire la Rusia.

„Unii au spus că aţi ratat o ocazie de a tăcea. Cred că am pierdut şi noi o oportunitate de a vă asculta. Acest timp s-a încheiat”, a spus Macron, întrerupt de aplauze, în timpul unui discurs susţinut la centrul de reflecţie GLOBSEC în Bratislava, Slovacia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Președintele francez a făcut o aluzie la o remarcă a fostului președinte Jacques Chirac, cel care, în 2003, în contextul alăturării statelor est-europene în decizia de invadare a Irakului de către SUA și Marea Britanie a reprezentat o pierdere a „ocaziei de a tăcea“.

Mai multe țări din estul Europei, mai ales Polonia, l-au criticat pe președintele francez Emmanuel Macron atunci când acesta a decis să păstreze viu dialogul cu Vladimir Putin, în contextul în care, în februarie 2022, Rusia invadase Ucraina.

Macron a cerut un pilon de apărare european al NATO

Președintele Franței a insistat că este necesar ca Europa să își construiască propria industrie de apărare și să nu se bazeze doar pe SUA pentru a se proteja.

„Să fim recunoscători şi să le mulţumim Statelor Unite. Dar este această administraţie aici pentru totdeauna?” s-a întrebat Macron, aluzie la perspectiva alegerilor prezidenţiale din SUA din 2024.

„De aceea, un pilon european de apărare în NATO este indispensabil”, a adăugat Macron.

Emmanuel Macron a mai punctat că războiul din Ucraina este un eșec pentru Federația Rusă.

„Războiul este departe de a se încheia, dar un lucru este clar: Ucraina nu va fi cucerită. Putem vedea că ceea ce trebuia să fie o operaţiune specială este deja un eşec geopolitic”, a conchis Macron.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Este rezultatul actiunilor ticaloase pe axa SUA-UE-RUSIA, in urma carora au murit cateva sute de mii de oameni, au fost distruse familii si generatii.
    Din cauza unor smintiti iresponsabili, lacomi si insetati de sange, fara de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate