ȘTIRI5 criterii de care să ții cont atunci când alegi combina frigorifică...

5 criterii de care să ții cont atunci când alegi combina frigorifică potrivită pentru bucătăria ta (P)

În zilele călduroase, este extrem de important ca electrocasnicele din bucătărie să facă față temperaturilor ridicate și să păstreze produsele alimentare în stare proaspătă. Astfel, combinele frigorifice sunt elementul de care ai de nevoie pentru a avea o bucătărie modernă, funcțională și adaptabilă la orice anotimp.

Alegerea unei combine frigorifice poate părea o misiune aparent ușoară. De cele mai multe ori, ești tentat să optezi pentru modelul care ți se pare cel mai încăpător sau care se potrivește cel mai bine cu design-ul bucătăriei tale.

Însă, pentru a fi pe deplin mulțumit de alegerea făcută, trebuie să te asiguri că ai luat în calcul toate caracteristicile și specificațiile pentru acest tip de aparat.

Citește mai departe și descoperă criteriile de care să ții cont atunci când alegi combina frigorifică pentru bucătăria ta:         

Bugetul disponibil

Combinele frigorifice sunt, în primul rând, o investiție. Este adevărat că prețurile acestora au crescut odată cu evoluția tehnologiilor pentru electrocasnice însă, poți găsi combina frigorifică potrivită pentru fiecare buget. Astfel, prețul unei combine frigorifice pornește de la  1.700 de lei și, în unele cazuri, poate depăși suma de 3.000 de lei. 

Desigur, prețul este calculat în funcție de dotările disponibile și alte caracteristici: tipuri de motoare de răcire, număr de compartimente, durabilitate, accesibilitate etc.          

Sistemul de răcire 

Sistemele de răcire No Frost sunt cele mai calitative și cele mai populare la ora actuală. Acestea sunt de mai multe tipuri, iar recomandarea profesioniștilor este să alegi o combină frigorifică cu un sistem de răcire No Frost, Full No Frost sau Neo Frost. Astfel de sisteme sunt mai bine izolate fonic, iar motoarele de generație nouă sunt mai silențioase, păstrând liniștea într-o cameră cu bucătărie „open space”.

Aspectul și compartimentarea 

O combină frigorifică ce atrage cu ușurință atenția cumpărătorului are, de regulă, o carcasă durabilă cu aspect de inox și dozator de apă la exterior. Ușile combinei sunt dotate cu mânere calitative și au un sistem durabil ce poate rezista la peste 50.000 de deschideri. Atunci când se depozitează alimente înăuntru, este important ca rafturile și interiorul combinei să fie din materiale rezistente la îngheț și murdărie.

Indicatorii de performanță energetică

Randamentul aparatului este și el un criteriu foarte important. Clasa energetică D (vechea clasa energetica A+++) este considerată cea mai economică și eficientă dintre clase, protejând în același timp și mediul înconjurător. Desigur, un alt aspect de care toată lumea ține cont atunci când achiziționează o combină frigorifică este capacitatea de congelare.

Funcții și tehnologii incorporate

Combinele frigorifice moderne se disting de clasicele frigidere prin funcțiile și tehnologiile inovative incorporate. De exemplu, tratamentul antibacterian asigură igienizarea corectă a aparatului, iar filtrele speciale elimină mirosurile neplăcute din interior. De asemenea, combinele sunt dotate cu senzori de reglare automată a temperaturii sau de control al umidității. 

Dacă nu ești încă sigur de caracteristicile pe care trebuie să le aibă o combină frigorifică, profesioniștii în domeniu sunt pregătiți să te ajute! Descoperă acum gama de combine frigorifice de la Ideall.ro și alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor bucătăriei tale. 

Așadar, cu puțină atenție la detalii, poți găsi produsul cel mai potrivit pentru tine și familia ta. Nu-ți rămâne decât să-l aduci acasă. Spor la cumpărături! 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...