ACTUALITATELudovic Orban critică din nou Polonia și Ungaria pentru că au blocat...

Ludovic Orban critică din nou Polonia și Ungaria pentru că au blocat bugetul UE din cauza „statului de drept”

Ludovic Orban a reluat criticile la adresa Ungariei şi Poloniei, care blochează aprobarea bugetului UE şi a Fondului de relansare economică din cauza introducerii criteriilor privind respectarea normelor statului de drept.

Premierul României a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat revistei Financial Times.

„A spune că nu eşti de acord cu pachetul bugetar deoarece nu accepţi legătura între statul de drept şi utilizarea fondurilor europene nu este suportabil, dat fiind că ţările UE trebuie să respecte normele statului de drept. Această atitudine este împotriva întregii Europe şi împotriva intereselor cetăţenilor polonezi şi ungari”, afirmă Ludovic Orban în interviul acordat cotidianului Financial Times, precizând că, la nivel european, trebuie ajuns la un acord „cât se poate de rapid”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ludovic Orban a insistat că susţinerea sa pentru condiţionarea alocării fondurilor UE de respectarea principiilor statului de drept este puternică şi că acest lucru l-a ajutat pe preşedintele Klaus Iohannis, aliatul său politic, să obţină un program de fonduri nerambursabile şi de credite în valoare de 80 de miliarde de euro prin bugetul UE şi prin Fondul de relansare economică postpandemie.

„Nu am mai avut niciodată o astfel de susţinere financiară şi apreciem foarte mult decizia de la nivel european”, afirmă Ludovic Orban. Premierul precizează că un plan de „relansare naţională şi de intensificare a rezistenţei” ar putea ajuta economia României să atingă un ritm al creşterii economice de peste 6% până în 2024, prin reducerea deficitului de la 9% la 3%.

Reamintim declarația europarlamentarului polonez, Antoni Macierewicz, care a spus că votul din Seim a fost o declarație conform căreia Polonia „nu-și va pune suveranitatea în mâinile neocomunismului care s-a răspândit la Bruxelles, în Parlamentul European”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite