ACTUALITATELudovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților, după ce ședința în...

Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților, după ce ședința în plen a fost declarată închisă. Copreședintele AUR, George Simion: A fost blat!

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la finalul unei ședințe de plen ce a durat 14 ore și care, la un moment dat, a fost declarată închisă de către preşedintele decan de vârstă Lucian Feodorov (AUR).

Ludovic Orban a obţinut 179 de voturi „pentru” şi 110 „împotrivă”. Contracandidatul său, social-democratul Alfred Simonis, a obţinut 110 voturi „pentru” şi 179 „împotrivă”.

Se întâmplă un blat, a spus copreședintele AUR, George Simion, anunțând că va acţiona în penal tot ce se adoptă în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce ea a fost declarată închisă de preşedintele decan de vârstă Lucian Feodorov (AUR), transmite Agerpres.

George Simion a precizat că deputaţii AUR au părăsit sala de şedinţă, după depunerea jurământului şi constituirea legală a Camerei, acuzând existenţa unui “blat” între PSD şi PNL pentru împărţirea funcţiilor din forul legislativ.

„Nu vom lua parte la astfel de aranjamente, chit că nu ne vor da comisii. Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo, pe baza faptului că şedinţa a fost declarată închisă de preşedintele de şedinţă. (…) AUR nu are un candidat pentru conducerea Camerei Deputaţilor. Aşteptăm ca mâine, la ora 10,00, să se reunească plenul”, a adăugat George Simion, potrivit sursei citate.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni, ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentat al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala de şedinţe. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de luni spre marţi, iar preşedinte de şedinţă este un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...