vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATELudovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților, după ce ședința în...

Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților, după ce ședința în plen a fost declarată închisă. Copreședintele AUR, George Simion: A fost blat!

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la finalul unei ședințe de plen ce a durat 14 ore și care, la un moment dat, a fost declarată închisă de către preşedintele decan de vârstă Lucian Feodorov (AUR).

Ludovic Orban a obţinut 179 de voturi „pentru” şi 110 „împotrivă”. Contracandidatul său, social-democratul Alfred Simonis, a obţinut 110 voturi „pentru” şi 179 „împotrivă”.

Se întâmplă un blat, a spus copreședintele AUR, George Simion, anunțând că va acţiona în penal tot ce se adoptă în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce ea a fost declarată închisă de preşedintele decan de vârstă Lucian Feodorov (AUR), transmite Agerpres.

George Simion a precizat că deputaţii AUR au părăsit sala de şedinţă, după depunerea jurământului şi constituirea legală a Camerei, acuzând existenţa unui “blat” între PSD şi PNL pentru împărţirea funcţiilor din forul legislativ.

„Nu vom lua parte la astfel de aranjamente, chit că nu ne vor da comisii. Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo, pe baza faptului că şedinţa a fost declarată închisă de preşedintele de şedinţă. (…) AUR nu are un candidat pentru conducerea Camerei Deputaţilor. Aşteptăm ca mâine, la ora 10,00, să se reunească plenul”, a adăugat George Simion, potrivit sursei citate.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni, ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentat al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala de şedinţe. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de luni spre marţi, iar preşedinte de şedinţă este un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE