duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Viktor Orban, lecție de patriotism pentru Iohannis, la București. Premierul...

VIDEO | Viktor Orban, lecție de patriotism pentru Iohannis, la București. Premierul Ungariei a vorbit în maghiară, în timp ce președintele României a vorbit în engleză

Premierul ungar Viktor Orban se află la București, cu ocazia semnării acordului între guvernele din Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei.

Premierul de la Budapesta i-a oferit o adevărată lecție de patriotism președintelui Klaus Iohannis, după ce a vorbit doar în limba maghiară.

„Vreau să îi mulțumesc președintelui României pentru invitație. Am venit la București după 8 ani și văd dezvoltarea care a avut loc în acești ani și vreau să îmi felicit prietenii din România. Această dezvoltare justifică parteneriatul și intrarea României în Schengen. Decizia noastră a fost nedreaptă în cadrul Uniunii Europene, iar această greșeală ar trebui corectată. România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să vă asigur și să îmi asigur prietenii din România că pot conta pe țara noastră în această speță”, a spus, în maghiară, Viktor Orban.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De cealaltă parte Klaus Iohannis a declarat, în engleză, că acordul între guvernele din Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei este un document „crucial“, „ambițios“, care va aduce o contribuție serioasă la întărirea securității energetice europene și va contribui la cooperarea în regiune, conform Agerpres.

„Având în vedere contextul actual de securitate din cauza agresiunii militare împotriva Ucrainei trebuie să cooperăm mai bine și să dăm dovadă de mai multă solidaritate pentru a aborda obstacolele actuale. Acest acord constituie un cadru pentru cooperarea pe termen lung între țările noastre într-o serie de domenii foarte importante, mai întâi producția, transportul și comercializarea de energie, apoi dezvoltarea unei noi infrastructuri, inclusiv a unui cablu submarin prin Marea Neagră, apoi proiecte cu privire la hidrogenul verde și apoi eficiența. Este vorba despre un acord ambițios care arată că putem să aducem împreună o contribuție serioasă la întărirea securității energetice europene și va contribui la o creștere durabilă a cooperării în regiune“, a spus, în engleză, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. parteneriat adica ungurii cumpara energia ieftin de la noi si ne-o vand inapoi mai scump, asta daca mai ramane ceva pe teava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE