marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATELovitură în plin încasată de Guvernul Ciucă - Ciolacu: SIE afirmă că...

Lovitură în plin încasată de Guvernul Ciucă – Ciolacu: SIE afirmă că a INFORMAT din timp autoritățile cu privire la lucrările la Bâstroe. SIE consideră subiectul un risc și o amenințare externă față de siguranța națională

Serviciul de Informații Externe (SIE) afirmă că a informat autorităţile competente ale statului cu privire la lucrările Ucrainei pe canalul Bâstroe, într-un răspuns adresat publicației Financial Intelligence.

Mai mult, SIE afirmă că lucrările la canalul Bâstroe se încadrează la acțiunile prevăzute de Legea nr.51/1991 cu privire la riscurile și amenințările externe care pot aduce atingere securității naționale sau care contravin intereselor statului român.

„Urmare solicitării dumneavoastră, transmisă electronic și înregistrată în instituția noastră, vă asigurăm că, în conformitate cu atribuțiile ce îi revin potrivit cadrului normativ în vigoare și prin raportare la specificul activității, Serviciul de Informații Externe, punând accent pe dimensiunea anticipativă, a acționat și acționează constant pentru informarea beneficiarilor expres și limitativ prevăzuți de Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, cu privire la riscurile și amenințările externe care pot aduce atingere securității naționale sau care contravin intereselor statului român, în această categorie fiind inclus și subiectul vizat”, sună răspunsul Serviciului de Informații Externe.

Citiți și: Cazul Bâstroe – Delta Dunării: Au știut, au tăcut

Aceste dezvăluiri arată că Guvernul Nicolae Ciucă știa din timp despre lucrările efectuate de Ucraina la canalul Bâstroe.

Premierul Ciucă a declarat pe 20 februarie, după ce Ucraina a anunțat adâncirea canalului Bâstroe, că va trimite o echipă de experți care să verifice ce s-a întâmplat acolo.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate