luni, mai 20, 2024
ȘTIRIVino la Clinica Eminescu 100 pentru controale cardiologice de rutină

Vino la Clinica Eminescu 100 pentru controale cardiologice de rutină

Sănătatea inimii tale depinde de lucrurile mici de zi de zi, de la cât de odihnești, la cât sport faci, ce mănânci sau cât stres ai în viața ta. Dacă reușești să ții toți acești factori la un nivel optim, mai rămâne doar să monitorizezi în mod constant cum reacționează sistemul cardiovascular la stilul tău de viață. Poți face asta prin efectuarea unor controale de rutină care să te ajute să depistezi orice eventuală problemă aflată încă în stadiu incipient când este mult mai ușor de tratat. Vino la Clinica Eminescu 100 dacă trebuie să efectuezi un examen EKG in Bucuresti!

Ce este electrocardiograma?

Electrocardiograma sau EKG reprezintă un examen medical non-invaziv care se efectuează în momentul în care medicul are nevoie de mai multe informații despre starea sistemului cardiovascular decât poate obține la un consult obișnuit. Prin electrocardiogramă pot fi obținute detalii despre starea inimii, de la frecvența ritmului cardiac, la eventuale tulburări de conducere ale inimii, prezența leziunilor miocardice sau modificări structurale cardiace.

Când trebuie să efectuezi un examen EKG?

Există o serie de simptome clare care determină medicul cardiolog să îndrume pacientul către astfel de investigații pentru a identifica proveniența acestora. În cazul în care te confrunți cu dureri frecvente și inexplicabile în piept, amețeli, stare de leșin sau confuzie, palpitații cardiace, puls rapid, dificultăți de respirație, slăbiciune, oboseală sau scăderea capacității de a face mișcare, un consult EKG poate ajuta la depistarea cauzei problemei.

Totodată, electrocardiograma poate fi utilizată și ca metodă de prevenție în dezvoltarea anumitor boli cardiace. Drept urmare, mulți medici cardiologi o introduc pe lista examenelor cardiace de rutină care pot ajuta la preîntâmpinarea oricărui risc de boală înainte ca aceasta să ajungă într-un stadiu avansat.

 Ce boli poți descoperi sau monitoriza cu ajutorul electrocardiogramei?

Orice disfuncție cardiacă sau amenințare asupra sistemului cardiovascular poate fi identificată cu ajutorul acestei examinări. Se obțin date exacte despre ritmul cardiac, leziuni sau modificări ale funcției structurale a inimii, precum și eventuale tulburări care implică investigații mai amănunțite pentru a stabili cu exactitate o cauză. Tahicardia, bradicardia, dilatarea atriilor, angina pectorală sau chiar riscul de infarct miocardic pot fi depistate în timp util în așa fel încât să nu pună în pericol viața pacientului.

Cum te pregătești pentru EKG?

Electrocardiograma este un examen rapid care nu generează disconfort pentru pacient. Acesta implică dezbrăcarea până la talie și poziționarea pe orizontal pe o canapea specială. Pe pieptul acestuia vor fi montate ventuze speciale care ajută la înregistrarea impulsurilor cardiace ce vor fi înregistrate automat. Acestea vor fi analizate ulterior de către medicul cardiolog pentru a stabili care este starea de sănătate a pacientului. Pentru rezultate optime, este recomandată limitarea mișcării, a vorbirii sau a tremuratului. De asemenea, limitarea stresului, o stare de spirit cât mai bună, evitarea exercițiilor fizice intense sunt recomandate cu măcar o zi înaintea examinării.

Programează online o vizită la Clinica Eminescu 100 pentru efectuarea unei EKG

Dacă îți dorești să evaluezi starea de sănătate a inimii tale, te așteptăm la Eminescu 100 pentru un examen EKG. Ai garanția unei abordări complete din partea medicilor specialiști cu vastă experiență care utilizează tehnologii de ultimă generație în stabilirea diagnosticelor. Ulterior, în funcție de rezultatul investigațiilor, vei beneficia și de un plan de tratament adaptat nevoilor tale, dacă este cazul, în așa fel încât să ai garanția faptului că situația este menținută sub control. Completează formularul online de programare și confirmă data și ora la care ești disponibil pentru a te prezenta în cabinet.

Prevenția este cea mai bună soluție de tratament! Vino la Eminescu 100 pentru a efectua toate controalele cardiologice de rutină.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE