ACTUALITATERaluca Turcan anunță că Guvernul sprijină „mediul cultural”: Festivalurile Untold, Neversea, ARTmania,...

Raluca Turcan anunță că Guvernul sprijină „mediul cultural”: Festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well vor fi primi bani de la stat, deși în trecut au fost legate masiv de consumul și traficul de droguri

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, miercuri seara, că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well vor fi sprijinite de Guvern.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul PNL îşi propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”, a spus Raluca Turcan într-o postare pe pagina de Facebook.

Ea a adăugat că „prin dialog şi parteneriat cu specialiştii din acest domeniu vom identifica şi pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităţilor în siguranţă”.

Festivalurile respective au fost acuzate de-a lungul timpului că sunt pretexte pentru consumul de droguri și alcool fără restricții. Acum doi ani, presa anunța că finanțatorii de la Untold se drogau prin intermediul unui traficant.

În 2019, 100 de consumatori, dealeri și tineri în supradoză, au fost ridicați de poliție și ambulanțe la Neversea. Oamenii legii au confiscat peste 12 kg de droguri pregătite pentru festival, anunța Evz.

Tot în 2019, polițiștii clujeni au întocmit peste 50 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri în timpul festivalului Electric Castle, după cum informa Mediafax.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...