ACTUALITATENicolae Manolescu susține că nevaccinații nu aduc nicio contribuție la economie, doar...

Nicolae Manolescu susține că nevaccinații nu aduc nicio contribuție la economie, doar profită de ea. Manolescu vrea vaccinarea obligatorie a copiilor, a profesorilor și a medicilor, scoaterea studenților nevaccinați din cămine

Criticul Nicolae Manolescu, directorul Revistei „România Literară”, a scris într-un articol recent că se impune vaccinarea obligatorie a copiilor, profesorilor și a cadrelor medicale.

De-asemenea, Manolescu (81 de ani) vrea scoaterea din cămine a studenților nevaccinați. El afirmă, în mod stupefiant, că românii nevaccinați nu contribuie cu nimic la economie, ci doar profită de ea. Afirmația vine în contextul în care 70% dintre români sunt nevaccinați.

Revista „România Literară” este finanțată în totalitate de către stat, prin intermediul Ministerului Culturii. Cu alte cuvinte, paginile revistei în care tună și fulgeră Nicolae Manolescu sunt finanțate, în proporție de 70%, din taxele și impozitele plătite de nevaccinați. Doar în 2014, revista lui Nicolae Manolescu a primit peste 33.000 de euro de la stat.

„Deși e limpede că vaccinul reprezintă cea mai bună protecție, oamenii nu mai cred autoritățile, ci pe antivacciniști. E normal? Eu zic că nu. Mai ales că argumentele antivacciniștilor sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. O reputată doamnă doctor are obiceiul de a invoca tot soiul de cazuri particulare. O prietenă sau o cunoștință s-a reinfectat sau a murit deși era vaccinată. Dumnezeu s-o odihnească, dar ce argument este acesta? În 18 septembrie a fost comunicat procentul de îmbolnăvire a celor nevaccinați: 92,17%. Nici faptul că între cei vaccinați care au recontractat boala se află trei celebrități nu are relevanță. Mai sunt și cei care nu se vaccinează pentru că nu vrea mușchii lor. Am putea spune că e problema lor. În realitate, e și problema noastră, a celor care ne-am vaccinat. Ei spun așa: dacă și cei vaccinați se îmbolnăvesc, înseamnă că vaccinul n-are nicio eficacitate; și, dacă e așa, de ce să ne vaccinăm. „Argument“ falacios: statistica spune altceva. O fi exagerată, o fi greșită, dar nu poate fi întoarsă pe dos ca o mănușă. Și, oricum am lua-o, valul 4 reprezintă dovada că nevaccinații ne vor infecta, în cele din urmă, Doamne ferește!, pe toți.

Soluția este, singura deocamdată, vaccinarea. În cel mai bun caz, ne vom vaccina contra Covid 19 în fiecare toamnă. Cum ne vaccinăm de ani și ani contra gripei sezoniere. Asta, dacă trece valul 4. Dar restricțiile se impun, indiferent de alegerile din partide sau de moțiunile de cenzură. Nu e vorba de discriminare, ce prostie!, să-i împiedici pe nevaccinați să intre în restaurante și în cluburi, majoritatea, tineri, care la concerte și teatre tot nu se duc, sau să călătorească în străinătate. E singurul mijloc să-i determini să nu infecteze toată nația. Să distrugă o economie de care profită, dar la care nu aduc nicio contribuție. Să ne prejudicieze pe toți cei care considerăm că relaxarea urmează muncii și nu invers. Lăsați-i să-i plătească testele. Nu e firesc să le plătească ceilalți contribuabili care s-au vaccinat. Nu le dați posibilitatea studenților care nu s-au vaccinat să ocupe un etaj separat în cămine. Asta, da, discriminare. Lăsați-i să-și caute gazde pe banii părinților lor. Mi-am trăit întreaga viață în mediul universitar, dar nu văd de ce ar trebui să plătesc capriciile unora sau altora dintre studenți sau părinți. Căci de capricii e vorba, în condițiile în care cei care sunt scutiți din motive medicale de a se vaccina pot veni cu dovada cu pricina. Obligați-i, da, pe oamenii școlii și pe medici și tot personalul din spitale să se vaccineze. De asemenea, pe copii. Să mi se ierte tonul patetic, care nu mi-e obișnuit, dar nu fac decât să spun, să repet, lucruri care trebuie spuse”, a scris Manolescu în România Literară.

„ România literară este astăzi principalul bastion care apără criteriul valorii estetice și morale în literatură și pledează pentru liberă exprimare, democrație, stat de drept, respect față de patrimoniu, civilitate în relațiile sociale și adevăr în toate manifestările publice”, se arată pe pagina de prezentare a revistei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

15 COMENTARII

  1. Acești “intelectuali” feroce – Manolescu, Liiceanu, Mihai Șora eiusdem farinae – n-ar vrea să se prezinte la poarta iadului cu gura nemânjită cu rahat și să sufere astfel, prima oară în viața lor, umilința de a nu fi primiți într-o organizație.

  2. Manolescu, se pare, n-a auzit in viata lui de logica. Asa, cu toata varsta lui inaintata si cu marele lui titlu de intelectual.

  3. Acest nimic care este Nicolae Manolescu, sigur este vaccinat pentru ca nu mai poate sa gandeasca. Dumnezeu,inainte sa-ti ia viata,iti ia mintile. Drum bun.

  4. Domnule Manolescu ! Regret că trebuie să folosesc un vocabular inadecvat și jignitor la persoana dumneavoastră,dar din ziua când ați afirmat că Galațiul este un „oraș roșu”,pentru mine ați devenit un idiot !! Mi-a părut rău că v-am calificat astfel,dar constat că declarația dumneavoastră de acuma confirmă aprecierea mea !!

  5. Din punct de vedere a acestei rame parazite, 70% din populatia Romaniei nu contribuie la economia tarii, doar profita de ea. Ca sa produca sira hatul asta ceva, ar trebui sa impleteasca macar un cos de nuiele pt fiecare dintre cei jigniti. Si sa recite in fiecare seara statistica din Vermont, unde 76% dintre cei decedati de covrig erau ” imunizati” cu scamatoria completa, sau schema, sau asa ceva… Un rahat ramolit care dispretuieste trei sferturi de natiune, doar ca sa … Dar sa lasam…

  6. Domnul manolescu ar trebui sa se vaccineze dansul contra tampeniei! BTW, mama dansului era vaccinata cand a contribuit la natalitatea septelului de idioti? Atata prostie si ura in cuvintel;e unui “intelectual” ? Cred ca ar trebui tratat de Altzheimer si apoi de coprofagie! Auzi idiotenie: ca daca unul vaccinat a murit dupa vaccin, asta nu este semnificativ! Dar daca mor sute sau mii domnule Manolescu? Cati neuroni vi au mai ramas functionali? sau viata e grea si v ati obisnuit la trai bun si bine platit?
    Rusine sa va fie pentru incitare! Orice om, vaccinat sau nu are dreptul la respect si libertatea de a alege in ceea ce priveste sanatatea lui. Du te dracului de nesimtit instigator!

  7. Pasagerul unui beamveu pe nume Siegfried, culmea curajului de sertar, gratulat în silă de MullerHerta cu gura unui șpaclu cu care a fost dezlipit de pe prestigiul unui premiu Nobel pentru Literatură din vremuri mai bune, se cocoșește la un bun procent dintre cei care îi susțin ireala-i sinecură.Autoproclamatul portar al ușii istoriei literaturii române geniul maro mirositor cu care se vopsesc politrucii jegoși ai diplomelor de circumstanță se ridică la înălțimea unei utilități pe care n-a avut-o niciodată ca să dea cu megafonul oficial în capul bunului simț colectiv românest pe care-l consideră prea strâmt pentru galactica-i persoană.Fie c-a fost unul din rarele momente în care i s-a cerut un lip service în contul sus menționatei stipendii, fie că s-a trezit vorbind pur și simplu, a pierdut o bună ocazie da a păstra tăcerea.Persoana mea, menționez că a fost vaccinată și nu prezint nici un fel de ură la adresa celorlalți, vaccinați sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...