duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATESecretarul de stat din MS, Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională...

Secretarul de stat din MS, Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni, „ar face minuni” pentru țara noastră, spunând însă că este o decizie dificilă, întrucât „oamenii se tem de limitări”, informează Digi24.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni. (…)

Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu. (…)

Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an.”, a declarat Andreea Moldovan.

În luna aprilie, aceasta critica ivermectina, spunea că nu se pot face estimări în ceea ce privește situația epidemiologică din preajma sărbătorilor pascale, dar în același timp nu a știut când se sărbătoresc Paștile anul acesta. Cea mai pregnantă opinie a sa a fost, în schimb, cea care încuraja oamenii să-și schimbe obișnuința de a merge des la magazin, invocând o comparație nepotrivită cu țările europene. Veșnicul motiv al aglomerării a fost din nou invocat, deși tot ei sunt cei care restrâng activitatea centrelor comerciale din ce în ce mai mult.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate