ACTUALITATEAproape 16% dintre tinerii americani se identifică ca fiind LGBT, conform unui...

Aproape 16% dintre tinerii americani se identifică ca fiind LGBT, conform unui sondaj

Procentul americanilor care se identifică ca fiind LGBT este în creștere, dar fenomenul pare să ia cea mai vizibilă amploare în rândul generațiilor tinere (Generația Z), unde unu din șase persoane se identifică în comunitatea LGBT, conform unui sondaj Gallup realizat miercuri, informează Breitbart.

În timp ce marea majoritate a americanilor se declară heterosexuali (86,7%), sondajul arată faptul că 5,6% dintre adulții Statelor Unite se identifică ca LGBT. Acest procent este într-o continuă creștere, de la 4,5% în 2017, respectiv 3,5% în 2012. Spre deosebire de anii trecuți, când sub 4% nu răspundeau sondajului, acum procentul acestora a crescut la 7,6%.

Conform sondajului, 15,9% dintre tinerii Generației Z (născuți între 1990 și 2010) se identifică ca LGBT. Puțin peste nouă procente dintre mileniali (Generația Y, născuți între 1980 și începutul anilor 2000), 3,8% din Generația X (născuți între 1965 și 1980), 2% din Generația Baby Boomer (născuți între 1946 și 1964) și 1,3% dintre cei văzuți ca „tradiționaliști” (născuți înainte de 1946). Aproape două treimi dintre cei ai Generației Z care se consideră LGBT, se identifică ca bisexuali.

În general, majoritatea americanilor care se consideră LGBT, se identifică ca fiind bisexuali (54,6%), categorie urmată de gay (24,5%), lesbian (11,7%), transgender (11,3%) și alții (3,3%).

Sondajul coincide cu votul viitor Casei Albe legat de Actul de Egalitate, despre care criticii avertizeaază că va deranja entitățile Actului de Restabilire a Libertății Religioase (RFRA) și că va avea un impact negativ asupra femeilor, odată ce deschide ușa pentru „femeile transgender” (bărbați biologici) să participe la categoria feminină în competițiile sportive.

«Stânga» va lăsa drepturile și securitatea a milioane de americani – în deosebi femei tinere – la altarul ideologiei de gen”, avertizează republicanul Lauren Boebert, într-un discurs susținut luni, îndemnându-și cu pasiune colegii să dărâme Actul de Egalitate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Te uiți la ei, și înțelegi imediat de ce această explozie de LGBT-iști. Atunci când ești cât frigiderul, cam moare putirința la orice bărbat, așa că grasele se ling între ele. Idem și la masculi. Când nu o mai vezi decât în oglindă, dar există dorință și putirință, o arzi cu alt dulap ca tine, că o femeie mai greu te acceptă.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...