luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEAcuzații grave al sindicaliștilor privind adoptarea legii decarbonizării: Proiect sinucigaş. Impresia e...

Acuzații grave al sindicaliștilor privind adoptarea legii decarbonizării: Proiect sinucigaş. Impresia e că la nivelul guvernului avem de-a face cu un grup infracţional organizat, mână în mână cu anumiți furnizori și producători de energie

Sindicaliștii reuniți în BNS Cartel Alfa au trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, în care avertizează că intrarea în vigoare imediată a legii decarbonizării ar rezulta într-un dezastru energetic pentru România.

Ei se întreabă cum este posibil să închizi termocentrale și alte instalații producătoare de energie în plină criză energetică, fără să pui nimic în loc.

Într-un pasaj realmente grav, sindicaliștii afirmă că „lipsa de dialog real şi insistenţa cu care se merge înainte cu acest proiect sinucigaş, dau impresia că la nivelul guvernului avem de-a face cu un grup infracţional organizat, mână în mână cu anumiți furnizori de energie şi anumiti producători de energie, care doresc existența crizei în energie şi creşterea prețurilor pentru propriile interese”.

Reamintim că Ministerul Energiei (foto stânga) și-a asumat o lege a decarbonizării, care urmărește să închidă definitiv și ireversibil toate capacitățile energetice ale României pe bază de cărbune, pentru a ne conforma Green Deal.

Iată scrisoarea deschisă a sindicaliștilor remisă redacției R3media:

În atenţia domnului Nicolae Ionel Ciucă, Prim Ministru

Domnule Prim Ministru,

În plină criză a energiei, Ministerul Energiei merge orbeşte înainte cu închiderea de capacităţi de producţie. Mai sunt câteva zile până la termenul din PNRR pentru finalizarea Legii decarbonizării, care se doreşte promulgată prin OUG (deci aplicabilă imediat), prin care guvernul a stabilit închiderea termocentralelor pe cărbune, fără a avea nimic pus în funcțiune în locul lor.

În 2021 s-au închis 1.700 MW capacităţi de producţie şi s-au tăiat la fier vechi. In anul acesta, în baza angajamentelor iresponsabile din PNRR, se opresc încă 600 MW. Acest lucru în condiţiile în care deja în orele de vârf România importă în jur de 3.000 MW, la preţuri foarte mari.

Toate statele membre ale UE care în prezent au capacități de producere a energiei electrice pe bază de cărbune au decalat termenele pentru oprirea acestor capacități. Mai mult, Polonia și Germania au stabilit că vor continua să producă energie electrică pe bază de combustibili solizi până în 2040, respectiv 2049.

Prof. Petrișor Peiu: Românii plătesc, în gospodăriile lor, cel mai scump curent electric din Uniunea Europeană raportat la puterea de cumpărare

Înţelegem şi susţinem necesitatea eliminării treptate a utilizării combustibililor fosili pentru combaterea crizei climatice.

Însă modul acesta heirupist şi fără niciun fel de planificare strategică pentru asigurarea energiei necesare pentru economie şi populaţie de care avem parte în Romania, adânceşte cu premeditare criza economică şi socială. Simplele promisiuni că vor fi deschise sau construite noi capacităţi nu au nicio legătură cu o abodare strategică. O abodare raţională, responsabilă față de cetățeni şi agenții economici, ar fi aceea în care programul de închidere este corelat cu punerea în funcţiune a unor capacităţi noi, spre exemplu prin introducerea unei prevederi legislative care să permită închiderea numai după un interval de două sau trei luni de la intrarea în funcțiune a noilor capacităţi.

Toate aceste acţiuni ale guvernului, lipsa de dialog real şi insistenţa cu care se merge înainte cu acest proiect sinucigaş, dau impresia că la nivelul guvernului avem de-a face cu un grup infracţional organizat, mână în mână cu anumiți furnizori de energie şi anumiti producători de energie, care doresc existența crizei în energie şi creşterea prețurilor pentru propriile interese.

CNS Cartel ALFA solicită public modificarea de urgenţă a proiectului de ordonanţă privind decarbonizarea, modificarea termenelor şi adoptarea unui calendar clar de închidere treptată a capacităţilor în corelaţie strictă cu pornirea efectivă a altor capacităţi de producere de energie, care să lucreze în bandă cu cel puțin aceeaşi capacitate ca a celor ce se doresc închise.

In caz contrar, CNS Cartel ALFA va formula o plângere penală împotriva membrilor guvernului care vor semna OUG de decarbonizare, pentru subminarea economiei naţionale şi lezarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor.

Bogdan Iuliu Hossu,

Președinte CNS Cartel ALFA

Ionuț Popescu, fost ministru al finanțelor: Să fie clar, toată nebunia cu facturile la energie are o singură mare cauză: politica Uniunii Europene în domeniu. Europenii plătesc facturi majorate din cauza nebuniei ecologiste, a tâmpeniei colective a funcționarilor de la Bruxelles

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ar trebui să fie clar și pentru dl. Popescu că funcționarii bruxellezi nu fac altceva decât să aplice în practică planurile Schwab-Bilderberg-Davosconform indicațiilor prețioase ale proprietarilor politicii comunitare. Tovarășa din Leyden este doar purtătoarea de vorbe ale coteriei sus menționate a șarlatanilor de elită, cei care vor uzucapiunea României pe care și-o îndatorează prin intermediul unei găști de ocupanți scăpați prin filtrul unui popor indolent,dezamăgit și chilipirgiu.În plus, verzii sunt pe statul de plată al PCC și GRU care trag sforile prin intermediul lor.Jegurile din conducere văd demolarea că o nesperată pleașcă, o ocazie de a-și însuși banii trudiți de alții sub blânda privire părintească a lui mutti Christine și papi Stoltenstein.Cât despre gogorița “carbonizării climatice” ea n-are absolut nici o legătură cu realitatea, ba dimpotrivă, biotopurile profita din plin de repunerea în circuitul natural a carbonului îngropat de eoni, activitatea vulcanică nefiind în măsură de a-l recicla eficient azi.Tot ce vedeți verde în jur ESTE carbon.Plantele se hrănesc aproape în exclusivitate cu el,CO2 fiind la baza oricărui lanț trofic și la baza viului terestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE