vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEAlexandru Muraru, cel care cerea scoaterea AUR în afara legii, va reprezenta...

Alexandru Muraru, cel care cerea scoaterea AUR în afara legii, va reprezenta România în boardul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului

Deputatul Alexandru Muraru a fost desemnat, în ultima ședință a Executivului, ca reprezentant al Guvernului României în Boardul reprezentanților guvernamentali din cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI), conform Agerpres.

„Angajamentul Guvernului de a combate antisemitismul, atât pe plan național, cât și pe plan internațional, inclusiv prin implementarea măsurilor din cadrul proiectului EHRI, rămâne ferm. Ca reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei, voi continua să acord o atenție deosebită acestor aspecte și în mod special nevoii de a asigura coordonarea între instituțiile și structurile specializate în educația și memoria Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului

Acesta a cerut, în repetate rânduri, scoaterea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în afara legii. „Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (…).

Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a declarat acesta.

Potrivit comunicatului, misiunea EHRI este de cercetare, comemorare și educație transnațională a Holocaustului. Proiectul Faza pregătitoare EHRI (EHRI-PP) se derulează în perioada 2019 – 2022.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

EHRI a fost adăugată la Foaia de parcurs al Forumului strategic european pentru infrastructuri de cercetare (ESFRI) în 2018 și se transformă dintr-un proiect într-o organizație permanentă care va contribui la asigurarea viitorului cercetării, comemorării și educației Holocaustului.

În prezent, proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului are 15 parteneri din 13 țări și este coordonat de Institute for War, Holocaust and Genocide Studies (NIOD), Olanda, iar România este partener din anul 2017, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” fiind membru în EHRI.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. O mica greseala in articol: Institutul pentru Specularea Holocaustului din Romania.

  Asta este de fapt forma prin care se naste antisemitismul, iar unii sunt constienti de asta si o intretin.
  Oamenii nu sunt prosti: sa instrumentalizezi in mod nesimtit tema holocaustului (adica sa te urci pe cadavre) nu trece neobservat si starneste o reactiune…
  A se vedea incidentul de la Fagaras (care e fie reactie fireasca, fie una securist-artificiala, care sa justifice ”ingrijorarile crescande”, asa, servita pentru idioti).

  Materia Istoria Holocaustului e culmea servilismului si dovada stapanilor. E nefireasca in contextul romanesc (unde e istoria comunismului, a genocidului romanilor, a revolutiei, a perioadei interbelice, a domnitorilor si chipurilor luminoase din istorie?).

  Dar hai si cu istoria holodomorului, a crimelor lui Leopold, a crimelor lui Mao, a terorismului deghizat al SUA, a crimelor lui Stalin…

  In alta ordine de idei, Hitler si Stalin au scos in afara legii partidele incomode. Hotii striga hotii, cucul isi striga numele…Ce ti-e si cu extremismul asta. Domnul Muraru vrea sa ii bata cu barna din propriul ochi pe cei cu paiul din AUR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE