OPINIILa radio

La radio

La radio, pe muzică veselă, o voce zglobie anunță că poliția a „dejucat” planul unor uneltitori împotriva pandemiei, care făceau grătar în curte cu prietenii și ascultau muzica. Avem și un nou erou, anonim, dar tot merită o statuie: vecinul responsabil de amenzile date. Actualitatea de la radio culminează cu un număr 0800800… unde poți „să îi dai în gât” pe vecinii care mai îndrăznesc să cheme familii la ei.

Deci efectiv l-am avut în față pe crainicul din distopia „Jocurile Foamei”, unde o lume în disoluție umană, sub o dictatură aseptică și luminată, este dezbinată programatic și obligată să se uite cum semenii lor se luptă în arenă să supraviețuiască.

„Să ne veselim: a făcut grătar și va plăti pentru asta!” pare să spună crainicul volubil, motivat de salariul lui intangibil. Nu contează că în clădirea de birouri doar pe etajul cu radioul și încă câteva luminițe nu s-au stins. Nu contează că zona este plină de afaceri ce au tras obloanele. Statul nostru a avut grijă să aibă presa de partea lui, cu milioanele de euro vărsate, 40 milioane de euro în vara trecută. Și spiritul critic a rămas pe social-media, fugărit de boții ce încearcă să detecteze orice mișcare suspectă în front.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Cu delațiunea ajunsă la putere, cu telefon verde și vecini încurajați să își pârască vecinii ne asigurăm că vom fi virusați la suflet încă un deceniu după  dispariția Covid-ului, poate chiar două. Pentru că și societatea are anticorpii ei iar lipsa libertății îi slăbește imunitatea.

Nu cred că trebuie să devenim conformi acestor aberații. Ești bun pentru că ești normal și dai mâna cu prietenii, nu pumnul. Pentru că este normal să stai de vorbă și să te bucuri cu ei. Da, și să te protejezi, dar nu este treaba statului să îți verifice germenii de pe mână, el ar trebui doar să informeze. Și atât, punct. Guvernanții să se concentreze mai bine pe lucrurile pe care le fac mediocru! Ce mai urmează, să mă penalizeze că nu m-am spălat pe mâini înainte să mănânc un covrig pe stradă?

Mă autodenunț: ieri am mâncat un covrig pe stradă…

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...