News Avertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi...

Avertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi cel al tulburărilor psihice

Izolarea sau restricțiile impuse în contextul pandemiei vor afecta sănătate mintală a multor oameni, avertizează psihologii și psihiatrii.

Consecințele pandemiei nu sunt doar sociale sau economice, ci și psihologice, mai puțin vizibile în prezent, dar care cu siguranță se vor manifesta în viitor.

„Efectele psihologice sunt uneori lente și întârziate. Cu toate acestea, epidemia continuă și, în acest context de stres semnificativ, există riscul consecințelor psihologice.”, a declarat Antoine Pelissolo, psihiatru, șeful serviciului de psihiatrie al spitalului Henri-Mondor, contactat de HuffPost, citat de SmartRadio.

El spune că vede în prezent o creștere a numărului pacienților „care vin pentru prima dată la un consult, în unele cazuri pentru chestiuni foarte grave”.

Același lucru susține și Gladys Mondière, psiholog și copreședinte al Federației Franceze a Psihologilor și Psihologiei (FFPP): „August este de obicei o perioadă liniștită a anului. De data aceasta, însă, nu a mai fost”

Potrivit sursei citate, specialiștii în sănătate mintală văd o creștere a tulburărilor psihologice.

„Unii oameni au deja reacții de fobie, alții vor avea anxietate, insomnie, chiar și depresie”, spune Samuel Dock.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate