ACTUALITATEAvertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi...

Avertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi cel al tulburărilor psihice

Izolarea sau restricțiile impuse în contextul pandemiei vor afecta sănătate mintală a multor oameni, avertizează psihologii și psihiatrii.

Consecințele pandemiei nu sunt doar sociale sau economice, ci și psihologice, mai puțin vizibile în prezent, dar care cu siguranță se vor manifesta în viitor.

„Efectele psihologice sunt uneori lente și întârziate. Cu toate acestea, epidemia continuă și, în acest context de stres semnificativ, există riscul consecințelor psihologice.”, a declarat Antoine Pelissolo, psihiatru, șeful serviciului de psihiatrie al spitalului Henri-Mondor, contactat de HuffPost, citat de SmartRadio.

El spune că vede în prezent o creștere a numărului pacienților „care vin pentru prima dată la un consult, în unele cazuri pentru chestiuni foarte grave”.

Același lucru susține și Gladys Mondière, psiholog și copreședinte al Federației Franceze a Psihologilor și Psihologiei (FFPP): „August este de obicei o perioadă liniștită a anului. De data aceasta, însă, nu a mai fost”

Potrivit sursei citate, specialiștii în sănătate mintală văd o creștere a tulburărilor psihologice.

„Unii oameni au deja reacții de fobie, alții vor avea anxietate, insomnie, chiar și depresie”, spune Samuel Dock.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate