ACTUALITATEAvertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi...

Avertismentul psihologilor privind efectul izolării: Al doilea val de Covid-19 va fi cel al tulburărilor psihice

Izolarea sau restricțiile impuse în contextul pandemiei vor afecta sănătate mintală a multor oameni, avertizează psihologii și psihiatrii.

Consecințele pandemiei nu sunt doar sociale sau economice, ci și psihologice, mai puțin vizibile în prezent, dar care cu siguranță se vor manifesta în viitor.

„Efectele psihologice sunt uneori lente și întârziate. Cu toate acestea, epidemia continuă și, în acest context de stres semnificativ, există riscul consecințelor psihologice.”, a declarat Antoine Pelissolo, psihiatru, șeful serviciului de psihiatrie al spitalului Henri-Mondor, contactat de HuffPost, citat de SmartRadio.

El spune că vede în prezent o creștere a numărului pacienților „care vin pentru prima dată la un consult, în unele cazuri pentru chestiuni foarte grave”.

Același lucru susține și Gladys Mondière, psiholog și copreședinte al Federației Franceze a Psihologilor și Psihologiei (FFPP): „August este de obicei o perioadă liniștită a anului. De data aceasta, însă, nu a mai fost”

Potrivit sursei citate, specialiștii în sănătate mintală văd o creștere a tulburărilor psihologice.

„Unii oameni au deja reacții de fobie, alții vor avea anxietate, insomnie, chiar și depresie”, spune Samuel Dock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite