sâmbătă, septembrie 23, 2023
ȘTIRIPremierul Ludovic Orban, atac dur la CCR: Trebuie eliminați politrucii de acolo!...

Premierul Ludovic Orban, atac dur la CCR: Trebuie eliminați politrucii de acolo! Președintele CCR: Noi apărăm statul de drept

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri, joi seara, Curtea Constituțională, după decizia „abracadabrantă” pe care a luat-o în legătură cu alegerile parlamentare, spunând că această instituție trebuie „schimbată” și curățată de politruci,

Din componența CCR ar trebui să facă parte tehnocrați, a spus premierul Orban la Digi24.

„Decizia CCR mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției.(…) Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice!”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În replică președintele CCR, Valer Dorneanu spune că are „un pic de fereală” să-i răspundă premierului și dă asigurări că CCR apără statul de drept.

„Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea și a CCR, incită opinia publică împotriva Curții. Îl cunosc de ceva timp (pe Orban – n.red.) și am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Știu că are ar studii la TCM Brasov. Nu știu dacă are și alte studii să ne califice pe noi cum ne califică”, a declarat Valer Dorneanu, adăugând că toți membrii CCR sunt profesioniști cu expertiză, nu politruci.

„Noi, CCR, apărăm statul de drept. În nicio țară nu își permite prim-ministrul să atace suburban Curtea Constituțională”, a adăugat șeful Curții Constituționale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate