vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATERomânia lucrului bine făcut: 80% dintre culegătorii de sparanghel din Germania vin...

România lucrului bine făcut: 80% dintre culegătorii de sparanghel din Germania vin din România. Condițiile și salariile sunt prea mici pentru polonezi, dar nu și pentru români

Asociațiile cultivatorilor de sparanghel estimează că 80% dintre cei care vin la muncă sezonieră în Germania sunt români, dintre care 55% bărbați și 44% femei, relevă un studiu citat pe Contributors.

Salariile sunt atât de mici, încât muncitorii dintr-o țară precum Polonia refuză să mai vină la cules în Germania și Olanda. Afirmația a fost făcută de președintele grupului regional al cultivatorilor de sparanghel din Renania de Nord-Westfalia, Dirk Buchmann, într-un interviu acordat presei germane.

Muncitorii sezonieri români din agricultura Germaniei și a Olandei vin și pleacă. Dacă sunt nedreptățiți, ei nu pot aștepta cu lunile la fața locului ca justiția olandeză sau germană să le facă dreptate.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă se plâng, riscă să fie dați afară din locuințele precare pe care le ocupă, și să rămână fără căpătâi, în stradă, și fără asigurare de sănătate.

Ei locuiesc în clădiri improprii, uneori la ferme, departe de orașe și totdeauna departe de foarte puținii inspectori de muncă.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Proprietarii le asigură cazarea și mâncarea la prețul pe care proprietarii îl decid.

Muncitorii sezonieri au o situație și mai precară decât imigranții: dacă imigranții au anumite drepturi, și există asociații pentru ajutorarea lor, nu există asociații pentru ajutorarea muncitorilor sezonieri.

Reamintim că președintele României, Klaus Iohannis este un statornic aliat al Germaniei, țară care nu ezită să critice politicile conservatoare ale Poloniei, cu orice ocazie.

Cu toate acestea, rezultatele economice ale Poloniei permit cetățenilor săi să refuze munci precum culesul de sparanghel, în timp ce în liberala Românie nu este cazul.

Nici măcar în toiul pandemiei, România nu a refuzat: în toiul lockdown-ului dur, autoritățile au dus mii de oameni la aeroport pentru a pleca la cules de sparanghel.

De asemenea, merită menționat că Germania l-a decorat pe Lucian Boia, „demitizatorul” istoriei naționale. Rezultatele nu încetează să se arate.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Nu e vorba doar de salarii.Alte popoare mai cred in valorile proprii ,demnitate ,verticalitate plus ca mai gandesc si cu creierul nu doar cu stomacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE