joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATELa cine se referă? Mihail Neamțu: Mi-ar plăcea ca și elitele să...

La cine se referă? Mihail Neamțu: Mi-ar plăcea ca și elitele să învețe să-și iubească propriul popor, nu doar să-l tot certe din perspectiva unei imaginare superiorități morale

Teologul și scriitorul Mihail Neamțu afirmă că s-ar bucura ca „elitele să învețe să-și iubească propriul popor”, nu doar „să-l certe din perspectiva unei imaginare superiorități morale”.

Într-o postare publică, Neamțu scrie că susține „patriotismul luminat”, care se gândește la „soarta agricultorului din Tecuci, care nu mai poate exporta cereale” sau la „falimentul antreprenorului lovit de restricțiile anti-Covid”.

„Mi-ar plăcea ca și elitele să învețe să-și iubească propriul popor, nu doar să-l tot certe din perspectiva unei imaginare superiorități morale. Ce înseamnă să patriotismul luminat?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Să-ți pese de soarta agricultorului din Tecuci, care nu mai poate exporta cereale; să te doară falimentul antreprenorului lovit de restricțiile anti-Covid; să-ți dorești să vezi brânzeturile unor oieri din România vândute și pe rafturile marilor lanțuri de magazine, nu doar într-o piață insalubră; să-i vezi pe absolvenții de Conservator cum înfloresc în recitaluri cu săli pline la Sibiu, Craiova sau Constanța; să nu aplauzi importul de populație străină, atunci când n-am făcut nimic pentru a susține sporul demografic și natalitatea familiilor din România încă omogenă cultural și armonioasă din punct de vedere religios.

Oare nu suntem iresponsabili încurajând zeci de mii de tineri și milioane de compatrioți să-și lase-n urmă casa, bătătura și agoniseala de-o viață pentru himera unei fericiri apatride? De ce-ar fi greu să avem un trai decent aici, pe meleagurile natale? De ce-ar fi musai ca mii de copii să crească fără părinți, orfani întru totul, afară de nume; cui folosește ca soții să divorțeze din pricina distanței?

Îi încurajez, deci, pe cei tineri să facă politică, asta după ce și-au terminat studiile și au practicat, câțiva ani măcar, o meserie. Nu e o rușine să iubești România cu forța celor care nu mai au nimic de pierdut.

Susțin cruciada bunului simț și orice redută ridicată pentru apărarea normalității”, a scris Neamțu.

Afirmațiile lui Mihail Neamțu vin în contextul controverselor declanșate de doi intelectuali, Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, pe tema schimbării Pascaliei. Ei doresc ca Biserica Ortodoxă Română să schimbe calendarul și să sărbătorească Sfintele Paști împreună cu occidentalii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Mihai Neamțu pare prins la mijloc între prietenii săi care au luat-o razna, Papahagi, Baconschi , Voinescu, Bănescu și Paleologu și principiile conservatoare care spun că NU e ok să te dai conservator dar să faci spume la gură contra propriului popor ca și occidentalizanții mincinoși travestiți in conservatori.

    Este ultima criză a băsismului care a ajuns prin Papahagi să vomite in Biserică și să atragă ocara dușmanilor Bisericii .

    Această misiune politică primită de haita băsistă a avut insă darul să ii demaște pe mincinoșii pseudoconservatori, in realitate toți fiin useriști grețoși.

    Mihai Neamțu nu rezonează cu ei și deplânge ura telectualilor inchipuiți impotriva propriului lor popor, reformatori nechemați de nimeni care vor să salveze oamenii de propria lor identitate.

    Niște ratați care miros a băsism și macovism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE