duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEPSD se pregătește să legalizeze căsătoriile LGBT pretextend că ar fi „directivă”...

PSD se pregătește să legalizeze căsătoriile LGBT pretextend că ar fi „directivă” a UE: Întotdeauna deciziile sau directivele Uniunii Europene trebuie updatate legislativ în fiecare ţară membră UE

Lucian Romașcanu, șeful senatorilor PSD și fost ministru al culturii, afirmă că la „orice lucru decis la nivelul Uniunii Europene este firesc ca și România să adere”, cu referire la decizia CEDO privind cuplurile homosexuale.

El spune că „direcția este acolo”, indicând că ar fi vorba despre o „decizie” sau „directivă a Uniunii Europene”, deși este doar o decizie a CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului).

„Deşi direcţia este acolo, ne asumăm toate obligaţiile care ne revin din calitatea de membru UE, avem şi noi lucruri pe care trebuie să le spunem. O să vedem cum se va interpreta la nivelul Ministerului de Externe, a Ministerului Justiţiei, la nivelul Guvernului această decizie CEDO (…) La orice lucru decis la nivelul Uniunii Europene este firesc ca şi România să adere. Uniunea Europeană şi calitatea de membru în Uniunea Europeană ne-au adus extrem de multe beneficii, sigur, sunt şi lucruri care nu ne convin întotdeauna, dar trebuie să le luăm în calcul. Întotdeauna deciziile sau directivele Uniunii Europene trebuie updatate legislativ în fiecare ţară membră UE”, a adăugat Romaşcanu.

Potrivit senatorului PSD, în acest domeniu este necesar un demers legislativ pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană.

„Deci, va trebui, cel puţin din părerea mea de acum, să existe un demers legislativ pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană. Ministerul de Justiţie, Ministerul de Externe trebuie să se pronunţe, să vadă care este modul de aplicare şi termenele şi calendarul pentru asemenea decizii. (…) Având în vedere diferenţele culturale de care am vorbit, cu certitudine va exista un proces de negociere la Uniunea Europeană pe termene. Nu discutăm obligativitatea, pentru că, aşa cum am spus, calitatea de membru UE presupune şi obligaţii, dar calendarul, modul de adoptare vor trebui discutate la nivelul Guvernului şi apoi la nivelul Parlamentului”, a spus Romaşcanu.

În realitate, deciziile CEDO nu au nicio legătură cu statutul României de membră a Uniunii Europene .

De altfel, Uniunea Europeană nu are jurisdicția asupra legislației privind starea civilă din România, aceasta fiind un atribut al suveranității naționale.

Afirmațiile lui Romașcanu sunt, probabil, ecoul șefului său de partid, Marcel Ciolacu. Romașcanu are o relație foarte apropiată cu Ciolacu: soția lui Romașcanu a fost numită șef de cabinet a premierului.

Familia Romașcanu este nașa fiului lui Marcel Ciolacu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. un suflet de slugă acest romascanu. ca erau turcii, rusii sau nemtii care dictau, prapaditul assta ar fi spus la fel. o tara construita cu oameni curajosi a ajuns acum sub ocupatia unora care le frica si de umbra lor. electoratul psd se va disocia la urna de votare de romascanu si ai lui

  2. Dacă reprezintă poporul se opun acestei ingerințe.

    dacă reprezintă niște grupuri de interese minoritare, să-i voteze minoritățile sexuale obsedate de sex.

    PSD s-a compromis, nici un suveranist nu mai trebuie sa ii voteze.

  3. sunt așa de prost pregătiți și de slugoi că nici nu știu cum pot evita să distrugă țara să nu supere niște judecători sorișiști. Hai domnule Romașcanu, că așa cădeți sub 30% și PNL -ul ajunge la 15%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE