luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEKlaus Iohannis, acuzat dur după decorarea lui Marian Lupu: Doar un ignorant...

Klaus Iohannis, acuzat dur după decorarea lui Marian Lupu: Doar un ignorant care nu iubește România putea face un asemenea deserviciu țării sale. Ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioti ai neamului românesc

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului și cunoscut militant pentru revenirea Basarabiei la Țara Mamă, a declarat că va renunța la ordinul “Steaua României”, pe care l-a primit în 2014, în semn de protest pentru că politicianul Marian Lupu a primit același distincție de la Klaus Iohannis.

Chirtoacă a spus că prin gestul său, Iohannis a „călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioti ai neamului românesc”. Fostul primar al Chișinăului l-a acuzat pe Iohannis că „s-a înfrățit cu Stalin”.

„În semn de protest fata de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis a lui Marian Lupu renunț la aceeași decorație, ordinul “Steaua României”, pe care am primit-o în anul 2014.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Voi publica o scrisoare prin care voi explica motivele acestui gest si o voi depune, zilele viitoare, împreună cu decorația, la Ambasada României din Chișinău.
Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubește România si nu înțelege cu ce respiră și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu tarii sale.
Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioti ai neamului romanesc.
I-ati insultat pe toti cei care simt românește in Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreana. Ati scuipat in tinerii de la 7 aprilie 2009, in suferința si sângele nevinovat vărsat de ei, din cauza, inclusiv, a lui M. Lupu.

Degeaba ati mai intonat imnul României in campania din 2014, s-a dovedit a fi un gest ipocrit.
Pe 8 septembrie 2022 v-ati înfrățit cu Stalin si cu “russkii mir” (lumea rusa) al lui Putin.

De la „limba moldovenească” la „independența” Moldovei

Marian Lupu este un politician de la Chișinău care s-a remarcat întotdeauna prin pozițiile sale prorusești privind Moldova.

Astfel, în 2010 a declarat că „este o mândrie pentru Republica Moldova că soldații ei au defilat în Piața Roșie” la parada de la Moscova de Ziua Victoriei.
În anul 2013, când președintele român Traian Băsescu i-a îndemnat pe moldoveni să se unească cu România, realizând astfel și integrarea europeană, Lupu a declarat “Niciodată! Moldovenii au identitatea lor. După aproape 23 de ani de independență, sondajele arată că 80% se consideră moldoveni”. În anul 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, el a declarat că „Unirea este o iluzie, iar statalitatea, suveranitatea şi independență Republicii Moldova sunt lucruri sfinte”.

În 2012 spunea că nu vorbește limba română, ci moldovenească, adică exact teza susținută de Moscova.

Iohannis, de la boicotarea declarației pro unioniste a Parlamentului la mână la inimă pentru imnul Germaniei

Președintele Klaus Iohannis are la activ o mulțime de gesturi care au menirea de a da de înțeles că nu susține unirea Basarabiei cu România.

Iohannis a lipsit și de la ședința solemnă a Parlamentului României din 2018, dedicată centenarului Unirii Basarabiei cu Țara. De altfel, acesta a absentat și de la ședințele dedicate zilei naționale, așa cum s-a întâmplat în 2021.

În mai 2022, în timpul vizitei omologului său din Germania, Iohannis a dus mâna la inimă când a început intonarea imnului patriei părinților săi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Transnistria e un teritoriu controversat, pe logica asta și Odesa e oraș românesc. URSS a omorât mii de basarabeni, dar toți sunt patrioți, la noi UE nu a omorât pe nimeni și nu mai sunt patrioți (la nivel de conducere politică). Nu cred ca UE pentru moldoveni e o realitate așa de îndepărtată precum sugerați, probabil observați și dvs. câte mașini de RM sunt in Romania, afaceri și studenți studiază în România. Dl. Chirtoacă are chiar și o diplomă de licență în Drept European. Faptul că nu cred în patriotismul d-lui Chirtoacă nu înseamnă că îl jignesc. De la politicienii din RM aștept reacții la felul cu e condusă țara lor și nu comentarii legate de tot felul de tinichele oferite de România.

    • „Tinichelele” alea certifică aprecierea statului român pentru unii care au contribuit la uciderea/inchiderea românilor de peste Prut. Trebuie să fii rău intenționat să nu înțelegi despre ce e vorba aici.

  2. Nu mai promovați așa ziși patrioți basarabeni. Pentru ei și după 50 de ani problema e Stalin, nu îi auzi zicând nimic de UE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate