joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEVIDEO Digitalizare pe pâine! Penny deschide primul magazin autonom din România, fără...

VIDEO Digitalizare pe pâine! Penny deschide primul magazin autonom din România, fără niciun vânzător. Nu mai este nevoie nici să scanezi produsele,te scanează ei

După ce în aprilie 2024, compania franceză Auchan a deschis în București magazinul Auchan Go, un concept experimental, în care clienții vor fi cei scanați, nu produsele achiziționate, iata că un alt mare lanț de supermarketuri din România deschide în București primul magazin complet autonom, fără niciun vânzător, unde produsele luate de cumpărători sunt scanate automat prin miile de senzori amplasați în magazin.

Astfel, discounterul german Penny va deschide în România, în zona bucureșteană Politehnica, după o perioadă de pregătire de 80.000 de ore, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart, amplasate în magazin, informează Profit.

Ca și în cazul magazinului Auchan Go,vor fi montate camere performante care analizează mișcările clienților. Astfel, în noul magazin Penny, nu mai puțin de 5.000 de senzori sunt amplasați pe tot parcursul traseului de cumpărături. Clienții pot adăuga produsele direct în coș, iar când ajung la casele de marcat doar achită ceea ce au cumpărat

“Poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul își va menține funcționalitatea iar produsele nu vor apărea pe bon”, este mesajul companiei.

Rețeaua din România a grupului german REWE numără 378 de magazine și peste 7.300 de angajați iar pentru 2024 Pentru 2024, sunt planificate între 35 si 40 deschideri de noi magazine

Compania a raportat pentru anul trecut afaceri de 8,32 miliarde lei și anunță un plan de investiții de 1 miliard de euro în România, până în anul 2030.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Se spune ca acest magazin se va numi “Pennys”, ca sa se diferentieze de magazinele “Penny” obisnuite, cu vanzatori umani. Distopic, ce sa mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE