marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEKaczynski îi cheamă pe polonezi la referendum să spună dacă vor înstrăinarea...

Kaczynski îi cheamă pe polonezi la referendum să spună dacă vor înstrăinarea companiilor de stat și creșterea vârstei de pensionare

Partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS), din Polonia, a dezvăluit cele patru întrebări asupra cărora dorește să ceară publicului să se pronunțe într-un referendum care va avea loc probabil simultan cu alegerile, potrivit Notesfrompoland.

În timp ce ideea referendumului, atunci când a fost anunțată pentru prima dată în iunie de Kaczyński, era inițial axată pe a le cere polonezilor să respingă noul pact privind migrația planificat de UE, cele patru întrebări propuse se referă și la o serie de subiecte:

1. Susțineți vânzarea întreprinderilor de stat? (PiS a actualizat formularea acestei întrebări pentru a adăuga la sfârșit: „…către entități străine, ceea ce duce la pierderea controlului polonezilor asupra sectoarelor strategice ale economiei”).

2. Sunteți în favoarea creșterii vârstei de pensionare [care este] în prezent de 60 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați? (Astăzi, PiS a modificat și această întrebare, care se citește acum astfel: „Sunteți în favoarea creșterii vârstei de pensionare, inclusiv a restabilirii vârstei de pensionare majorate la 67 de ani pentru femei și bărbați?”)

3. Susțineți primirea a mii de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu și Africa, în conformitate cu mecanismul de relocare forțată impus de birocrația europeană?

4. Susțineți eliminarea barierei de la granița Poloniei cu Belarus?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. ” Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine. ”

    -blesteme grele colaboratzionistilor cu ocupantul colorat!

  2. N-am înțeles. Dacă a rezistat până acum, înseamnă că a mai făcut astfel de referendumuri Polonia ? Dacă nu, cum a rezistat ? De ce acum ?

    Dacă „înstrăinarea obiectivelor strategice” nu sună bine, celelalte de ce nu suferă de aceeași problemă ? Dacă pentru celelalte e bine, pentru „strategice” de ce nu e bine ?

    Nu ne lăsați pe noi să presupunem că înțelegem, spuneți-o explicit domniile voastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE