ACTUALITATEPărintele Costel Burlacu: Biserica este un spital care tămăduiește sufletul

Părintele Costel Burlacu: Biserica este un spital care tămăduiește sufletul

Sărbătoarea Nașterii Domnului este un timp al bucuriei spirituale, dar și o perioadă de meditație pentru viața noastră, iar dacă nu găsim răspunsurile căutate, trebuie să ne îndreptăm către duhovnic, a spus, la Radio România Actualități, părintele Costel Burlacu.

Biserica este un spital care tămăduiește sufletul nostru, a subliniat părintele Costel Burlacu, preot paroh al Parohiei Brâncuşi Sfântul Ioan Rusul și Acoperământul Maicii Domnului” și profesor la Seminarul Teologic din București.

„Le-am spus credincioșilor mei și le-am transmis acest gând al bisericii, de a rămâne distanțați dar nu izolați. De a încerca să găsim înăuntrul nostru resurse de a ne bucura de timpul petrecut în familie.

Trebuie să fie și o perioadă de meditație pentru viața noastră. Trebuie să găsim răspunsurile, iar dacă nu le găsim, să ne îndreptămn către duhovnic. Biserica este un spital care tămăduiește sufletul nostru”, a spus părintele Costel Burlacu.

Totodată, părintele a adresat un îndemn la dragoste, iubire și iertare, repere ale sărbătorii Crăciunului.

„Este o perioadă de pregătire pentru primirea pruncului Hristos în cămara sufletelor noastre. Să încercăm să fim mai buni, azi mai buni decât ieri, mâine mai buni decât astăzi. Îndemnul pentru ascultători este de a se pregăti duhovnicește pentru sărbătoare, nu numai material. Este îndemnul dragostei, al iubirii și al iertării prin taina spovedaniei. Să-i dăm sufletului ceea ce-i trebuie: hrana duhovnicească“, a subliniat părintele.

Important în această perioadă este, spune părintele,  să avem credință, să găsim timp să-i bucurăm pe cei din jur și vom primi și noi, la rândul nostru, din iubirea pe care o dăruim celor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite