ACTUALITATEJurnalist despre problema BOR: E singura „corporație” fără acționari străini

Jurnalist despre problema BOR: E singura „corporație” fără acționari străini

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș scrie că motivul pentru care Biserica Ortodoxă Română (BOR) este luată în colimator de către mass-media și numită, derogatoriu, „corporație”, pentru că este singura care nu are acționari străini.

„Niște ziarici liberi ca niște cățeluși în lesa oengistă s-au deghizat și au făcut un film tezist despre Biserică. O tâmpenie de documentar, care nu demonstrează nimic. Într-o țară în care trotinetismul e mai bestial decât ceaușismul târziu, Biserica deranjează. Biserica e singura corporație din România fără acționari străini. Iar decrepitudinea unor preoți (bărbile alea buruienoase, exprimarea arhaică și onctuoasă) e ca praful de pe mașini. Praful ăla nu e rău, praful ăla protejează vopseaua.

În termeni laici, religia e o bucurie și o speranță pe care nu ți le oferă cotidianul scârbos. Iar pentru panaramezii de la Recorder, dacă religia nu e o bucurie și o speranță, ar trebui să fie măcar o frână. I-ar împiedica să se deghizeze. Acel reporterache hirsut de la Recorder s-a deghizat. Atunci să-și rujeze și cavitatea provocatoare și zgomotoasă de sub barbă! Frâna pe care am descris-o i-ar opri pe ziarici și din drumul spre veșnicul prânz cu rahat. Același și același rahat despre corupție. Nu hoția e marea nenorocire a românilor. Marea nenorocire a românilor e lipeala. Românul vrea să se lipească, să atârne pe lângă șmecherii „updatați”. Ziaricii de la Recorder s-au lipit de un oengeu generos”, a scris Boanchiș, în Național.

Boanchiș se referă, desigur, la articolul „Clanul Marelui Alb”, publicat de siteul „Recorder”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

8 COMENTARII

  1. Somanescule slabi trepdausii tai la vomitat injurii. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, ca comunistii bre. Sa nu faci avc somanescule de la porcariile scrise in scursura asta de site. Oricum toti v-ati vaccinat ca va e frica de covid. Somanescu e la a treia doza ca toti magarii din bor. Ba au murit 1600 de romani verzi in 4 zile. Acum nu va mai doare de neamul nostru? Marlanilor

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...