ACTUALITATEPatriarhul Daniel: Îi îndemnăm pe toți românii care trăiesc în afara României...

Patriarhul Daniel: Îi îndemnăm pe toți românii care trăiesc în afara României să fie permanent în legătură cu cei dragi

În mesajul transmis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe românii din diaspora „să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în țară, pentru a păstra unitatea familiei și comuniunea românească”, potrivit Basilica.

Potrivit Legii nr. 101/2015, la solicitarea mai multor români din străinătate, Ziua Românilor de Pretutindeni se serbează în ultima duminică a lunii mai. În anul 2021, este sărbătorită în data de 30 mai.

Totodată, Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2021 drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României.

„Prin ierarhii și preoții ei, Biserica Mamă îi binecuvântează și îi încurajează pe fiii și fiicele ei duhovnicești din străinătate și, totodată, află problemele cu care aceștia se confruntă, în aspirația lor pentru un viitor mai bun.

De aceea, în bisericile ortodoxe românești de pretutindeni, românii simt bucuria regăsirii și trăirii credinței strămoșești, participă la viața liturgică, alină dorul lor fierbinte după cei dragi și după locurile natale și reafirmă identitatea lor etnică profundă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prin participarea lor la viața liturgică, la evenimentele culturale și la acțiunile social-filantropice organizate de parohiile din diaspora română, sunt promovate valorile permanente ale credinței ortodoxe și ale culturii românești, sunt transmise tradițiile românești și este cultivată limba română, toate acestea contribuind la păstrarea identității culturale, etnice și ecleziale a românilor ortodocși din afara României.”, a spus Preafericitul, în mesajul său.

Patriarhul încurajează românii plecați în Diaspora și le amintește să nu lase la o parte credința ortodoxă, întrucât aceasta este singura lor punte spirituală către România.

„Contribuția Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu autoritățile de Stat ale României, în păstrarea și cultivarea identității românești are și menirea de a sprijini integrarea socială a românilor în țările gazdă, fără asimilare culturală și fără deznaționalizare.

În acest sens, se cultivă o conviețuire armonioasă a românilor de pretutindeni cu cetățenii din țările în care locuiesc în prezent, mai ales acum când, în unele locuri din lume, criza medicală, morală, spirituală și economică se manifestă uneori și prin tensiuni sociale care pot degenera în conflicte interetnice și interreligioase.

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, cu multă dragoste frățească și părintească, îi îndemnăm pe toți românii care trăiesc în afara României să fie permanent în legătură cu cei dragi rămași în țară, pentru a păstra unitatea familiei și comuniunea românească.”, a conchis Preafericitul părinte Patriarh, în mesajul său transmis tuturor românilor.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate