ACTUALITATEJoe Biden forțează spitalele să ofere proceduri de schimbare de sex, anulând...

Joe Biden forțează spitalele să ofere proceduri de schimbare de sex, anulând decizia lui Donald Trump care oferea libertate în acest sens

Administrația Biden a solicitat spitalelor să efectueze proceduri de schimbare de sexului și să ofere servicii medicale transgender. În caz de refuz, unitățile medicale se vor confrunta cu procese anti-discriminare. Se restabilește astfel o decizie din epoca Obama, care fusese anulată de președintele Donald Trump, potrivit Breitbart și Smart Radio.

Curtea Supremă a arătat clar că oamenii au dreptul de a nu fi discriminați pe bază de sex și de a beneficia de un tratament egal, în conformitate cu legea, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. De aceea, HHS a anunțat că va acționa pe baza rapoartelor conexe de discriminare. Teama de discriminare poate determina indivizii să renunțe la îngrijiri, cu consecințe negative grave asupra sănătății. Este poziția Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane că toată lumea – inclusiv persoanele LGBTQ – ar trebui să poată accesa asistența medicală, fără discriminare sau interferență, punct.”,  a declarat Xavier Becerra, secretarul Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane (HHS), în comunicatul publicat de HHS.

Administrația precedentă, prezidată de Donald Trump, aborda „sexul” dintr-o perspectivă biologică și oferea libertatea cadrelor medicale specializate de a refuza operațiile de schimbare de sex sau avorturile din considerente deontologice. Politica lui Trump a reprezentat o inversare a unei reguli din epoca Obama, care a catalogat persoanele homosexuale și transgender drept „clase protejate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conservatorii americani reacționează, avertizând cu privire la pericolul unor astfel de abordări în legislație.

„Nu vă faceți iluzii: politica anunțată astăzi de HHS nu se referă la „remedierea unui os rupt” sau „la depistarea cancerului”. Nici unui american nu îi era refuzat accesul la aceste tratamente pentru că s-ar fi identificat ca „LGBTQ”. Mai degrabă, această politică se referă la obligarea spitalelor și a profesioniștilor din domeniul medical să adere la ideologia de stânga în ceea ce privește sexualitatea și genul – și în special să ofere proceduri de schimbare a sexului tuturor persoanelor care o cer, inclusiv copiilor.” precizează Terry Schilling, președintele American Principles Project.

„Această acțiune promovează proceduri periculoase pentru minori, amenință să-i oblige pe profesioniștii din domeniul medical să contrazică cele mai bune judecăți medicale cu privire la ceea ce promovează sănătatea pacientului și să-și încalce jurământul.”, a declarat Matt Bowman, consilier senior la Alliance Defending Freedom.

AP | Peste 1,5 milioane de americani se identifică ca transgender, potrivit Institutului Williams, un grup de reflecție axat pe politica LGBT la Facultatea de Drept UCLA. Un număr mai mare, 4,5% din populație, se identifică ca lesbiene, gay, bisexuale sau transgender, potrivit Gallup.

Conform unui sondaj realizat în luna februarie a anului curent, peste 16% dintre tinerii americani se declară ca făcând parte din „comunitatea LGBTQ”. Majoritatea „consideră” că sunt bisexuali, fapt ce ridică câteva semne de întrebare. Același sondaj relevă faptul că ar exista circa 5,6% de persoane identificate ca „LGBTQ” din totalul populației americane.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate