ACTUALITATEFranţa: Mii de oameni au protestat față de controversatul proiect de...

Franţa: Mii de oameni au protestat față de controversatul proiect de lege privind securitatea globală

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe din Franţa împotriva controversatelor schimbări ale legislaţiei cu privire la securitate, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la Paris, protestatarii s-au adunat în zona Pieței Bastiliei, în estul orașului, în ciuda vremii neprielnice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Proiectul de lege privind securitatea globală, adoptat de deputaţii francezi, a declanșat proteste de amploare încă din toamna anului trecut. Contestatarii proiectului acuză că este încălcată libertatea presei și că se propune introducerea unor instrumente de supraveghere în masa. În special, este contestat articolul 24, care interzice difuzarea imaginilor cu forțele de ordine.

La sfârșitul lunii noiembrie, peste 133.000 de oameni au protestat, în Franța, față de acest proiect de lege privind securitatea globală, care prevede pedepsirea celor care fac publice imagini cu forțele de ordine aflate în exercițiul funcțiunii, transmite presa internațională, după cum a relatat R3Media la momentul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite