ACTUALITATEFranţa: Mii de oameni au protestat față de controversatul proiect de...

Franţa: Mii de oameni au protestat față de controversatul proiect de lege privind securitatea globală

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe din Franţa împotriva controversatelor schimbări ale legislaţiei cu privire la securitate, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la Paris, protestatarii s-au adunat în zona Pieței Bastiliei, în estul orașului, în ciuda vremii neprielnice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Proiectul de lege privind securitatea globală, adoptat de deputaţii francezi, a declanșat proteste de amploare încă din toamna anului trecut. Contestatarii proiectului acuză că este încălcată libertatea presei și că se propune introducerea unor instrumente de supraveghere în masa. În special, este contestat articolul 24, care interzice difuzarea imaginilor cu forțele de ordine.

La sfârșitul lunii noiembrie, peste 133.000 de oameni au protestat, în Franța, față de acest proiect de lege privind securitatea globală, care prevede pedepsirea celor care fac publice imagini cu forțele de ordine aflate în exercițiul funcțiunii, transmite presa internațională, după cum a relatat R3Media la momentul respectiv.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate