ACTUALITATEJoe Biden a revocat ordinul administrației Trump care proteja utilizatorii de cenzura...

Joe Biden a revocat ordinul administrației Trump care proteja utilizatorii de cenzura Facebook, Twitter și YouTube

Președintele Joe Biden a revocat ordinul administrației Trump care urmărea să protejeze utilizatorii de cenzură a conținutului de către marile companii de tehnologie.

Efectele acțiunii lui Joe Biden vor determina pe directorul Oficiului de Management și Buget și pe șefii departamentelor executive să ia măsuri pentru anularea oricăror reglementări sau politici care au fost impuse de ordinul executiv al președintelui Donald Trump, intitulat „Prevenirea cenzurii online”, semnat în 2020.

Ordinul lui Trump a încercat să împiedice companiile de socializare precum Twitter, Facebook și YouTube să cenzureze conținutul utilizatorului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Administrația Trump a spus că cenzura se face într-un mod dezechilibrat și părtinitor. Ordinul a anexat exemple de pe Twitter care adăugau „etichete de verificare a faptelor” la anumite tweet-uri într-o manieră despre care administrația a spus că reflectă în mod clar părtinirea politică. Twitter adăugase o etichetă de „verificare a conținutului” la două dintre tweet-urile lui Trump, chiar cu două zile înainte ca președintele să emită ordinul executiv. Atunci, președintele a acuzat Twitter că „aplică selectiv” etichetele sale de avertizare, argumentând decizia de semnare a ordinului.

Biden nu și-a explicat demersul de a revoca ordinul lui Trump și decizia a fost anunțată odată cu revocarea altor câteva ordine date de fostul președinte în 2020, inclusiv ordinul privind protejarea monumentelor și statuilor americane, notează The Epoch Times.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...