miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mesaj cu bătaie pentru Referendumul pentru...

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mesaj cu bătaie pentru Referendumul pentru familie: Fără de familia formată din soț, soție și pruncii lor suntem, în cele din urmă, nimic

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, spune că protejarea familiei formată din mamă, tată și copii este „provocarea zilelor noastre”, informează un comunicat de presă, citat de Rost.

Ierarhul ortodox a făcut această afirmație într-un mesaj dedicat începerii „Lunii pentru Viață”, în Arhiepiscopia Iașilor și Mitropolia Moldovei.

Mesajul său poate fi interpretat și ca o încurajare pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, prin care s-ar înscrie în legea supremă definiția mariajului drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„În toată clipa, în tot ceasul, în toată ziua și în tot anul, suntem chemați să gândim la Dumnezeu și la realitatea cea mai apropiată, cea mai sfântă și cea mai curată, familia din care facem parte.

În mod special în luna martie, este chemare mai insistentă ca aceste realități sfinte să fie așezate, trăite și mărturisite, cât mai adânc în ființa noastră.

Mamă, tată și copil- cuvinte sfinte.

Soț, soție și pruncii lor- realități binecuvântate de Dumnezeu.

Zămislire, naștere, educație- fundament pentru viață, pentru neam și pentru lume.

Botez, Mirungere, Sfânta Împărtășanie- lucruri care aduc sens, Lumină și direcție în viață.

Aceasta este realitatea vieții. Aceasta este viața cea adevărată. Acesta este primul gând pe care Dumnezeu l-a dat omenirii: „Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul!” Aici găsim cuvântul Domnului: „Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup, vor fi amândoi un suflet”.

Unul constituie capul, celaltată constituie inima și, împreună cu pruncii pe care Dumnezeu i-a binecuvântat în familia respectivă, arată platforma pe care se zidește existența umană cea reală.

Tatăl, mama și pruncii lor- această triadă binecuvântată merită toată lupta. Ea este provocarea din zilele noastre. Ea este și dorul celui care gândește pentru sine, gândește pentru altul și are gândul la Dumnezeu.

Adresăm rugăminte tuturor fiilor Arhiepiscopiei Iașilor, tuturor fiilor și fiicelor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, să aibă în tainița sufletului lor această realitate binecuvântată, să lupte pentru ea, să o trăiască în adâncime, să o mărturisească celor din jur, pentru că într-o lume lipsită de sens și de direcție clară, credința în Dumnezeu și familia dau acest sens al vieții, iar limpezimea direcției în viață este o realitate de necontestat.

Să ne binecuvânteze Dumnezeu cu puterea Sa, pentru a duce această luptă, pentru a răspunde corespunzător acestei provocări, pentru a primi putere în determinarea noastră, a Bisericii, pentru a înțelege că fără de familia formată din soț, soție și pruncii lor suntem, în cele din urmă, nimic. Să ne aibă Dumnezeu în mila Sa!”, a spus ÎPS Teofan.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE