OPINIIVIDEO | De ce PMP-ista Ioana Constantin minte când spune că AUR...

VIDEO | De ce PMP-ista Ioana Constantin minte când spune că AUR e un „partid rusesc“

PMP-ista Ioana Constantin a scris pe Facebook că Partidul Unității Naționale din Republica Moldova, al cărei președinte de onoare este Traian Băsescu, a refuzat „AUR-ul rusesc“.

Ce veste bună de peste Prut! Prietenii unioniști din Basarabia au refuzat AUR-ul rusesc.

Partidul Unității Naționale (PUN), partid unionist, pro-european, a refuzat ieri oferta AUR-ului proaspăt trecut Prutul și vor candida cu listă națională proprie de candidați la alegerile anticipate din R. Moldova. Deși PUN a dorit crearea unui bloc unionist, AUR are alte ambiții și interese“ scrie pe Facebook-ul Ioanei Constantin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ioana Constantin: „M-am bucurat azi să îi revăd pe colegii de la PUN din Chișinău și să pregătim campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 Iulie. Tot azi, PUN a făcut anunțul că medicul chirurg Grigore Tinică deschide lista PUN în R. Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate, alături de Octavian Țîcu, Ana Guțu, Iurie Reniță.“

În fotografia de față, apărută tot la Ioana Constantin pe Facebook, alături de Ana Guțu și Octavian Țicu, președintele PUN, apare și Iurie Reniță, candidat al Partidului Unității Naționale pentru un loc de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Iurie Reniță a fost și ambasador al Republicii Moldova în România chiar în perioada în care Traian Băsescu era președinte în România, între 2010 și 2013.

Iurie Reniță demonstrează că Ioana Constantin minte

Candidatul PUN Iurie Reniță a explicat de ce PUN și AUR nu merg împreună în alegerile din Republica Moldova la o emisiune de la postul TV8.

„Am participat la discuții, abordarea mi se pare greșită și i-am spus-o deschis domnului senator Claudiu Târziu. În primul rând, trebuie să ne comportăm ca niște români buni. Afilierea politică nu este cea mai importantă, în prim plan fiind interesul nostru național.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Domnul Târziu a propus ca cei de la PUN, inclusiv eu, liderul PUN, cei care nu sunt membrii de partid dar candidează, să se regăsească pe lista AUR, exclusiv pe lista AUR-ului, nu sub o altă formă.

Între timp, noi am propus constituirea unui bloc electoral cu o denumire pe care urma să o clarificăm, în care două formațiuni politice distincte, păstrându-și toate elementele pe care promovează, să meargă sub același acoperiș și cu același scop, unionist. S-a spus că nu…“ a precizat Iurie Reniță într-o emisiune TV din Republica Moldova.

Prin urmare, PUN și AUR nu merg împreună pentru că Partidul Unității Naționale nu acceptă să candideze pe listele AUR, nu pentru că AUR ar fi un partid rusesc, așa cum Ioana Constantin afirmă.

Ori, dacă Iurie Reniță, candidat al Partidului Unității Naționale, a spus că PUN a propus AUR să candideze într-un bloc electoral, nu înseamnă că PUN ar fi acceptat apartenența rusească a AUR de care Ioana Constantin e sigură? De ce PUN nu a refuzat orice discuție cu AUR dacă acesta ar fi un partid rusesc? Nu cumva din cauza faptului că PUN este fondat de Traian Băsescu, iar acesta este președinte de onoare al formațiuni, oferta AUR a fost refuzată?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. degeaba mimează ei conservatorismul dacă au votat toate porcăriile progresiste. i-am dat unfriend Ioane Constantin, trebuie părăsite aceste formațiuni hibride.

    PMP e un eșec total, va fi absorbit in PNL așa că pseudoconservatorii pseudonaționali ajung unde le e locul, cu Boc și Orban.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...