joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEÎPS Teodosie: Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul...

ÎPS Teodosie: Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat într-o intervenție televizată că nu înțelege rolul certificatului verde, atâta vreme cât vaccinații și nevaccinații se pot infecta deopotrivă.

„Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte? Nu găsim nicio logică. La mine se plâng atâţia oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. Credeau ca dacă nu se vaccinau, nu vor muri. De aceea, dacă şi vaccinaţii se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu este o măsură obiectivă şi fiecare are probleme de conştiinţă. Nu am oprit pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu sfătuiesc pe nimeni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Antena 3.

Declarația ÎPS Teodosie vine în contextul dezbaterilor despre legea certificatului verde la locul de muncă, act normativ aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deputatul Alexandru Rafila, de la PSD, a anunțat că dacă se va adopta, se va aplica tuturor categoriilor, inclusiv preoților.

Anterior, Patriarhia Română afirmase într-un document că se va implica astfel încât să nu se aplice slujitorilor Bisericii și să „nu afecteze viața religioasă”.

Există deja un amendament la lege prin care certificatul verde ar fi obligatoriu pentru personalul din școlile confesionale. Mulți dintre aceștia sunt preoți.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate