ACTUALITATEÎPS Teodosie: Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul...

ÎPS Teodosie: Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat într-o intervenție televizată că nu înțelege rolul certificatului verde, atâta vreme cât vaccinații și nevaccinații se pot infecta deopotrivă.

„Şi vaccinaţii şi nevaccinaţii se infectează. Atunci care e rostul acelui paşaport sau certificat verde, sau cum se numeşte? Nu găsim nicio logică. La mine se plâng atâţia oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. Credeau ca dacă nu se vaccinau, nu vor muri. De aceea, dacă şi vaccinaţii se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu este o măsură obiectivă şi fiecare are probleme de conştiinţă. Nu am oprit pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu sfătuiesc pe nimeni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Antena 3.

Declarația ÎPS Teodosie vine în contextul dezbaterilor despre legea certificatului verde la locul de muncă, act normativ aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deputatul Alexandru Rafila, de la PSD, a anunțat că dacă se va adopta, se va aplica tuturor categoriilor, inclusiv preoților.

Anterior, Patriarhia Română afirmase într-un document că se va implica astfel încât să nu se aplice slujitorilor Bisericii și să „nu afecteze viața religioasă”.

Există deja un amendament la lege prin care certificatul verde ar fi obligatoriu pentru personalul din școlile confesionale. Mulți dintre aceștia sunt preoți.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...