ACTUALITATEÎPS Teodosie: Nu avem rezultate pertinente să putem spune hotărât 'Faceți vaccinul!'

ÎPS Teodosie: Nu avem rezultate pertinente să putem spune hotărât ‘Faceți vaccinul!’

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că Biserica se implică moderat în campania de vaccinare, deoarece clericii și ierarhii nu sunt specialiști.

El a declarat că cine dorește să se vaccineze, poate să o facă, dar nu există „rezultate pertinente” ca să se spună „Faceți vaccinul”.

„Noi ne implicăm mai moderat, pentru că noi nu suntem vectori de transmitere a unor mesaje medicale, nefiind specialiști. Noi îi îndemnăm pe toți cei care au avizul medicului de familie și le spune conștiința, noi îi îndemnăm să se vaccineze. Dar noi nu obligăm pe nimeni, nici nu reținem pe nimeni, lăsăm libertatea fiecăruia. Eu deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie și medicul nu mi-a recomandat încă. Nu avem rezultate pertinente să putem spune hotărât ‘Faceți vaccinul!’. Noi când propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu nu avem nicio reținere, e Adevărul, dar iată că vaccinul are și efecte secundare”, a declarat ÎPS Teodosie într-un interviu la Antena 3.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta a precizat că „Sfânta Împărtășanie în altar e lipsită de orice virus. Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin”.

„Biserica nu trebuia să se închidă. Eu nu sunt împotriva autorităților, dar nu ne-au consultat și de multe ori nu am înțeles logica. Biserica are o autonomie a ei” a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...