ACTUALITATE Sondaj PE: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

Sondaj PE: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

Românii sunt cei mai optimiști europeni în contextul pandemiei, indicând că sentimentul prin care ar descrie această perioadă este „speranța”, potrivit unui sondaj făcut de Parlamentul European (PE), citat de Digi24.

Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că „speranța”, în timp ce francezii au ales cuvântul „frică”.

Potrivit sursei citate, spaniolii au ales  cuvântul „neajutorare”, peste 70% dintre ciprioți – nesiguranța, iar grecii oscilează între „frustrare” și „furie”. Pe de altă parte, olandezii și finlandezii simt „încredere”, chiar dacă traversează o perioadă dificilă.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost economic în această perioadă. Majoritatea ciprioților spun că au simțit criza epidemiologică și în buzunare. Pe locul doi în acest top se află grecii, spaniolii și românii. 55% dintre aceștia cred că vaniturile personale au fost deja afectate. La polul opus sunt danezii și luxemburghezii, scrie Digi24.

Sondajul a fost efectuat online și prin telefon  în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2020. Au participat 24.812 cetățeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite