ACTUALITATE Sondaj PE: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

Sondaj PE: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

Românii sunt cei mai optimiști europeni în contextul pandemiei, indicând că sentimentul prin care ar descrie această perioadă este „speranța”, potrivit unui sondaj făcut de Parlamentul European (PE), citat de Digi24.

Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că „speranța”, în timp ce francezii au ales cuvântul „frică”.

Potrivit sursei citate, spaniolii au ales  cuvântul „neajutorare”, peste 70% dintre ciprioți – nesiguranța, iar grecii oscilează între „frustrare” și „furie”. Pe de altă parte, olandezii și finlandezii simt „încredere”, chiar dacă traversează o perioadă dificilă.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost economic în această perioadă. Majoritatea ciprioților spun că au simțit criza epidemiologică și în buzunare. Pe locul doi în acest top se află grecii, spaniolii și românii. 55% dintre aceștia cred că vaniturile personale au fost deja afectate. La polul opus sunt danezii și luxemburghezii, scrie Digi24.

Sondajul a fost efectuat online și prin telefon  în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2020. Au participat 24.812 cetățeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate