duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEFOTO | Interviul celor patru televiziuni cu Volodimir Zelenski ne arată cât...

FOTO | Interviul celor patru televiziuni cu Volodimir Zelenski ne arată cât de „liberă” este presa care se pretinde „de calitate”: o singură întrebare despre români adresată președintelui Ucrainei

Deși Digi24 și Antena3 s-au lăudat cu „interviuri exclusive” cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în realitate a fost vorba de un interviu acordat „la comun” pentru patru televiziuni: Televiziunea Română, Pro TV, Digi24 și Antena 3.

Reprezentanții celor patru televiziuni au fost, de la stânga la dreapta: Ramona Avramescu (Televiziunea Română), Iulia Petcu (Pro TV), Mihai Gâdea (Antena 3) și Cosmin Prelipceanu (Digi24).

În întreg interviul, de aproape 50 de minute, doar o singură întrebare despre români și-a găsit locul.

După jumătatea interviului, Mihai Gâdea l-a întrebat pe Zelenski despre așa-zisa „limbă moldovenească” și abolirea ei de către Ucraina.

Președintele Ucrainei a răspuns că pentru el „nu reprezintă o problemă globală”. La insistențele lui Mihai Gâdea, care a explicat că nici Moldova nu mai recunoaște această așa-zisă limbă, Zelenski a subliniat că e „o problemă minoră” dacă „vreți parteneriat strategic” și că guvernele celor două țări se vor întâlni pentru a o rezolva „ca să fie toată lumea mulțumită”.

Un alt jurnalist a adus în discuție „chestiunea grânelor”, dar fără să menționeze dacă este vorba despre problemele create de acest subiect pentru agricultorii români.

La cam atât s-a rezumat „interviul” cu privire la problemele românilor din și față de Ucraina.

În context, merită amintit că există numeroase probleme bilaterale dintre România și Ucraina, care țin nu doar de problemele românilor din țara vecină, dar chiar de existența lor:

diminuarea până la minim a învățământului în limba maternă

inexistența unei Biserici Ortodoxe Române pe teritoriul Ucrainei, inclusiv confiscarea unor lăcașuri de cult ortodoxe din localități românești.

De asemenea, săpăturile făcute de Ucraina pe canalul Bâstroe și transformarea brațului Chilia în „canal navigabil” sunt probleme care au stârnit discuții în societatea românească.

În ceea ce privește grânele, cei patru ziariști nu au abordat faptul că tranzitul grânelor ucrainene creează probleme agricultorilor români și nici cum Ucraina va verifica dacă grânele care intră-n țară nu rămân aici, așa cum a anunțat Guvernul Ciolacu.

În realitate, cei patru jurnaliști au întrebat doar despre subiectele care au fost ridicate până acum de Klaus Iohannis și de Guvern, ne-deviind nici măcar cu un centimetru de la linia oficială de stat.

În afară de TVR, celelalte trei televiziuni se pretind „private” și „independente” de stat. Este evident, de fapt, că cele patru televiziuni sunt cele agreate de puterea politică din România.

Interviul integral oferit de președintele Zelenski, este aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Care este media finantata de rusi sau vorbesti sa nu adormi?Ceea ce cunoastem sigur este media finantata de ocupantii deghizati in aparatori ai Romaniei si ne mai aducem aminte ca Prelipceanu milita acu vreo doi ani pentru luarea copiilor de la familii.Creiere scurte mai aveti unii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE