vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEÎn timp ce Blue Air are probleme din cauza Ministrului UDMR al...

În timp ce Blue Air are probleme din cauza Ministrului UDMR al mediului, compania rivală, Wizz Air, cu sediul la Budapesta, anunță extinderea „majoră” a operațiunilor în România

Compania aeriană Wizz Air a anunțat o extindere majoră a operațiunilor sale în România, informează Hotnews. Conform sursei citate, compania va adăuga cinci aeronava la baza de la București și creșteri operaționale la Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu, oferind 13,8 milioane de locuri și aproximativ 200 de rute pentru pasagerii din România.

„Acest lucru le va oferi românilor mai multe alegeri și mai multe opțiuni de a rezerva cu încredere călătorii cu Wizz Air”, anunță compania.

Ca parte a acestei creșteri, compania aeriană a anunțat și introducerea a trei rute noi de la București către Atena, Praga și Larnaca și frecvențe crescute pe 30 de rute existente, inclusiv către destinații cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid și Tel Aviv. În total, Wizz Air va adăuga 2,6 milioane de locuri suplimentare pieței din România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Odată cu creșterile din București și noile rute adăugate rețelei românești, Wizz Air este acum cea mai mare companie aeriană care operează din București, precum și din Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Timișoara, reiterându-și angajamentul de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri români, în cel mai sustenabil mod”, mai notează compania într-un comunicat de presă.

În plus, Wizz Air a anunțat și tarife speciale pentru clienții Blue Air. Pasagerii Blue Air afectați pot rezerva acum zboruri Wizz Air de la 49,99 EUR folosind codul rezervării Blue Air.

Acest anunț vine pe fondul unei crize majore a Blue Air, concurentul românesc al Wizz. Aceasta a anunțat marți sistarea tuturor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Decizia vine ca urmare a faptului că Administraţia pentru Fondul de Mediu (AFM) a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Administraţia pentru Fondul de Mediu este coordonată de Ministerul Mediului, portofoliu deținut de către Tanczos Barna (foto), membru al Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE